Bucovina Rock Castle – ediția a 2-a

Anul trecut debuta, cu pași timizi dar fermi, un eveniment rock unic pentru zona de nord-est a țării – Bucovina Rock Castle. După emoțiile inerente unui început și după lecțiile învățate în ediția precedentă, anul acesta organizatorii vă invită la Suceva între 23 și 25 august la un eveniment ce își dorește să devină unul de marcă în ceea ce privește festivalurile de rock din țară.

Pentru a realiza acest lucru, pe scena festivalului vor evolua o multitudine de sub-genuri rock (de la cel clasic până la influențe actuale de jazz, funk sau hip-hop și reggae), interpretate atât de artiști deja cunoscuți, cât și de tineri la început de drum. E important de menționat că festivalul depăsește granița locală, avându-i pe afiș pe cei de la Alternosfera (Republica Moldova) sau Dubioza Kolektiv (Bosnia). Printre alte nume reprezentative prezente la festival menționăm Luna Amară, Coma, Blazzaj și Kumm. O listă completă a celor ce vor evolua în cadrul festivalului, dar și prezentări ale formațiilor, puteți găsi pe pagina dedicată lor.

Dincolo de dorința de a crea unul eveniment rock reprezentativ, Bucovina Rock Castle vine, prin diversitatea de genuri prezentate, în întâmpinarea ideii de a deschide noi orizonturi muzicale pentru cei prezenți la festival. Și pentru că Suceava este mai mult decât un oraș cu o cetate, ci un centru cultural pentru zona Bucovinei, festivalul își va lărgi orizontul și spre o zonă culturală. Astfel, pe parcursul celor trei zile vor avea loc lansări de carte, piese de teatru, filme documentare pe subiecte sociale și de mediu, dar vor fi amplasate și standuri cu produse tradiționale bucovinene.

Programul festivalului îl găsiți pe site, iar suma de acces în zona acestuia este una mai mult simbolică – 2 RON/ zi. Așa că, spre final de vară, sunteți așteptați să participați la un eveniment ce se dorește a fi unul dintr-o istorie viitoare cu muzică și cultură, într-un oraș ce merită vizitat.

Post Author: Oana

2 thoughts on “Bucovina Rock Castle – ediția a 2-a

  catalin

  (25 September 2012 - 11:17)

  nici o impresie de la acest Festival de la cei din public aici la comentarii ? asteptam si noi cei care stam mai departe si nu putem ajunge !

  Marius Matache

  (25 September 2012 - 11:23)

  @Catalin si eu sunt foarte curios sa stiu cum a iesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.