Bookfest 2013

19_Afis_Bookfest_2013_85d40990c8Cea de-a VIII-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest vă așteaptă între 29 mai – 2 iunie 2013, la Complexul Internațional Romexpo, Pavilioanele C1-C5. Dacă ne rezumăm la cifre, vorbim de un eveniment în care mai bine de 200 de expozanți vor prezenta publicului peste 1000000 de volume (printre care un număr impresionat de titluri noi), dar și mai bine de 300 de evenimente ce includ, dar nu se rezumă la, discuții cu publicul cititor, lansări de carte, activități dedicate copiilor și nu numai.

Invitatul de onoare la Bookfest 2013 este literatura germană, prin participarea Austriei, Elveției și Germaniei, în cadrul proiectului internațional Trei țări, aceeași limbă. Standul va avea o suprafață de 120 m2 și va fi amplasat în pavilioanele C4-C5. Aici veți putea găsi o amplă expoziție de carte (cuprinzând noutăți editoriale din toate domeniile), dar și o librărie de cărți în limba germană (de la literatură contemporană, dicționare, manuale, până la literatură pentru copii, muzică și filme). Pe lângă acestea, spațiul beneficiază de o zonă unde dedicată manifestărilor, unde vor avea loc lansări de carte, mese rotunde, dar și seminarii practice (de exemplu, Marketing editorial cu buget de criză – miercuri, 29 iunie, de la ora 14:30).

Dintre evenimentele editoriale locale, menționam lansarea volumului O scurtă istorie ilustrată a românilor (Neagu Djuvara), provocarea lansată de Aurora Liiceanu cu volumul Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminității, volumul de amintiri al uneia dintre vocile asociate cu Europa Liberă, Mircea Carp – Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!, dar și întâlnirea dintre public și Radu Beligan, care va lansa sambata, 1 iunie, la standul editurii All, Intre acte

La Bookfest 2013, copiii nu au fost uitați, așa că sunt așteptați cu ateliere şi concursuri de lectură, joc,  creativitate, integrame,  precum şi alte surprize pentru copiii care iubesc cartea. Editura Casa Radio a pregătit lansarea unor noi titluri în colecțiile de audiobook dedicate celor mici, în formulă inovativă de roman grafic & audio, iar Editura All vine cu diverse ateliere de lectură și jocuri îndrumate de Laura Frunză, autoarea blogului Idei pentru mămici și copii.

Și pentru că trăim în epoca 2.0, anul acesta, veți putea întâlni reprezentanți ai site-urilor și blogurilor implicate în promovarea culturii, chiar la standul acestora, Cultura 2.0, în pavilionul C3. Cristian China BirtaBookaholicbookblog.ro,HyperliteraturaWebculturaLiterNet.ro și Ginger Group vor susține Bookfest 2013, iar unii dintre ei au pregătit evenimente speciale pentru vizitatori. Bookblog va organiza o vânătoare de comori culturale, pentru a nu dezvălui decât una dintre activitățile creative care se vor desfășura la standul culturii 2.0.

Programul de vizitare este: miercuri, 29 mai, și joi, 30 mai, între orele 10.00 și 20.00, vineri și sâmbătă, între 10.00 și 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului este liberă.

Informații despre program și despre evenimente găsiți pe site-ul evenimentului și pagina de Facebook dedicată.

zp8497586rq

Post Author: Oana