Sub Zodia Mariei

Am spus-o și eu, o spun și alții: folkul trebuie să încerce să facă mai mult decât concerte și iasă, pe cât posibil, din baruri și restaurante și să meargă către Lumină. Către teatre, către biblioteci, către săli de spectacole. Prin astfel de spectacole, dublate de o promovare coerentă și de calitate, fiecare din noi și genul în ansamblu vor crește, iar de asta vom beneficia toți cei care slujim poezia muzicii și muzica poeziei. Muzica sufletului fiecăruia dintre noi.

Un astfel de spectacol este cel pe care Maria Gheorghiu îl pregătește pentru începutul lui decembrie. Intitulat Sub zodia Mariei, se dorește a fi o poveste spusă și cântată și îi are ca invitați pe actorii Adriana Trandafir și Eusebiu Ștefănescu, iar Maria va fi acompaniată de Radu Grațianu.

Sub zodia MarieiPentru că este o poveste care trebuie spusă; pentru că ea începe în Grădina Maicii Domnului; pentru că Fecioara Maria încă ne veghează; pentru că prințesa bizantină MARIA DE MANGOP a devenit a noastră, plătind supremul preț din însoțirea cu Domnitorul STEFAN CEL MARE; pentru că am avut cândva o MARE REGINA, care a știut să joace bine cartea Romaniei la Curțile Europei, care a îmbrăcat haina militară atunci când ostașii Armatei Române aveau nevoie de îmbărbătare și care a iubit România – țara ei de adopție, mai presus de orice; pentru că povestea REGINEI MARIA și a inimii ei trebuie știută de toți românii; pentru că am mai avut o MARE MARIE, care a știut să ducă în lume frumusețea cântecului popular românesc, pe numele ei MARIA TĂNASE. Și nu în ultimul rand, pentru că am simțit că face parte din destinul meu artistic să spun și să cant aceste povești. (Maria Gheorghiu, pe pagina sa de facebook).

La realizarea spectacolului au mai contribuit regizorul Ioan Cărmăzan și poetul Miron ManegaSub zodia Mariei va avea loc pe 9 decembrie la Teatrul Elisabeta (Bd. Regina Elisabeta nr. 45) din București, începând cu ora 19:30.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Sub Zodia Mariei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.