Promovare pe facebook

Fanii paginii noastre de facebook au văzut, probabil, săptămâna trecută, un “sponsored post”. De fapt, am vrut să fac un experiment, să verific eficiența unui astfel de model de promovare pe facebook, dincolo de simpla postare a linkurilor către articolele ce apar pe site. Pe scurt, am investit 30 de lei în postări promovate (cred că așa se numește în limba română) pentru a promova un clip, mai exact piesa mea, Cât de mult (clipul de mai jos). Și m-am gândit să postez rezultatele acestui experiment, poate colegii de breaslă mai învață ceva din utilizarea social media, mai exact facebook. 

Reach-ul estimat a fost de 27,953 persoane, toate din România (așa am selectat eu inițial). Clipul a fost vizualizat de 450 de ori, 319 persoane au dat click pe link. Pagina ForeverFolk a câștigat 63 de like-uri s-a îmbogățit cu 63 de like-uri, iar postarea ca atare a primit 223 de like-uri. Au fost postate 14 comentarii, iar 37 de persoane au dat share clipului. Din cei 651 de oameni care au interacționat cu postarea, 67% au fost femei, cele mai multe (132) având vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani.

Din punctul meu de vedere, atunci când aveți de promovat un eveniment important, o astfel de unealtă poate fi extrem de utilă.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.