Batten/Hamm/Wackerman – primul concert din seria Music Masters Live

Seria Music Masters Live își propune să aducă la un loc artiști din zona rock, jazz sau muzică clasică, evenimentele din cadrul ei aducând pe scenă oameni de excepție, care s-au făcut cunoscuți tocmai prin talentul lor de a aduce cântatul la un anumit instrument la cel mai înalt rang. Primul concert din serie îi aduce pe aceeași scenă pe chitarista lui Michael Jackson (Jennifer Batten), pe basistul lui Steve Vai (Stuart Hamm) și pe bateristul lui Frank Zappa (Chad Wackerman), în Club Tribute, pe 26 martie 2015.

10171677_949520815063252_2835765869464086052_nAvem tendința – extrem de umană, de altfel – ca atunci când vedem un concert al unui mare ”nume” să îl privim pe cel care este și imaginea, în cele mai multe cazuri fiind vorba de partea vocală a unei trupe. Nu spun că ar fi ceva greșit în acest lucru (nu uit că el este cel care comunică cel mai mult cu publicul), însă trebuie să nu uităm că oricât de bună ar fi o voce, fără o parte instrumentală pe măsură ea nu numai că nu poate comunica, dar nici nu se poate dezvolta. Una dintre lecțiile cele mai frumoase de muzică primite de mine, cea a Ozanei Barabancea la festivalul Alba Jazz (am scris despre întâlnirea respectivă aici) a început tocmai prin a îi aduce în față pe cei care o acompaniau. Iar concluzia a fost una extrem de simplă: trebuie întotdeauna să te înconjori de cei mai buni instrumentiști. Pentru că ei te pot pune în valoare, ei te pot corecta, ei îți dau linia pe care să mergi. 

Pornind de la acestă concluzie, e foarte posibil ca trio-ul Batten / Hamm / Wackerman să nu vă spună extrem de multe. Tocmai de aceea o să îi prezint mai jos pe fiecare și cu siguranță veți înțelege de ce un concert cu ei este o experiență pe care merită să o vedeți live.

Jennifer Batten este o prezență insolită în lumea chitariștilor, fiind o femeie care a reușit să intre într-o zonă preponderent dominată de bărbați. Absolventă a Guitar Institute of Technolgy, Jennifer a fost selectată din mai bine de 100 de chitariști prezenți la casting pentru a face parte din trupa de acompaniament ce urma sa plece în  turneul Bad a lui Michael Jackson. Colaborarea s-a extins și pentru turneele Dangeuros și HIStory, pe o durată de 10 ani. Ulterior, a colaborat cu Jeff Beck (alături de care a și înregistrat două albume). Pe lângă acestea, Jennifer Batten a lansat trei albume și a scris două cărți de muzică.

Sturat Hamm este ceea ce am putea numi printr-un clișeu (fără a anula însă adevărul afirmației) o ”legendă vie” în zona bass-ului. A colaborat cu Joe Satriani și Steve Vai, a reinventat tehnici de interpretare la basul electric, a contribuit la reformularea conceptului contemporan de instrument neacompaniat, ba chiar a fost primul basist care a creat propriul Signature Model Electric Bass cu Fender. A lansat șase albume, iar de-a lungul timpului a fost nominalizat de mai multe ori ca ”Cel mai bun bassist de rock” sau ”Cel mai bun bassist de jazz” de către publicații de specialitate.

Despre Chad Wackerman ar fi de ajuns să vă spun că a colaborat timp de 7 ani cu Frank Zappa, alături de care a făcut turnee în Europa și SUA și a înregistrat 26 de albume, pentru a vă convinge că e un baterist de excepție. Dar lista lui de colaborări îi include și pe Barbra Streisand, Steve Vai, Andy Summers, Men At Work, Dweezil Zappa sau John Patitucci. La rândul său, a lansat albume proprii – patru la număr.

Grupul sub titulatura Batten/Hamm/Wackerman este proaspăt format și susține în primăvara acestui an un turneu prin Europa. În România ajung pentru a deschide seria Music Masters Live și pentru a aduce publicului un concert de rock/jazz care pune la un loc trei instrumentiști de excepție. Concertul are loc pe 26 martie, în Club Tribute.

Biletele s-au pus în vânzare începând cu 14 ianuarie si au preturi intre 66 si 88 lei pana pe data de 25 martie (inclusiv). Pe 26 martie (la intrarea in club) biletele vor avea preturi cuprinse intre 77 si 110 lei. Acestea pot fi procurate din reteaua Eventim (magazinele Orange,Vodafone, Telekom, Domo, librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Concertul este organizat de Star Management sub egida Romanian Music Institute (RMI).

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.