Avishai Cohen la București

Avishai CohenDacă tot am revenit la scris pe ForeverFolk, după o pauză cam lungă ce e drept (dar am văzut că v-a bucurat tare clipul Alinei Manole pentru Lângă mine), am zis să vin cu o propunere pentru secțiunea muzicală a Nu e folk, dar ne place. Mai precis cu o recomandare de concert de jazz. E vorba de un artist pe care subsemnatul îl apreciază foarte tare și care face minuni cu al său contrabas. In plus, ținând cont că revine în România după doar un an, cred că pot afirmă că Avishai Cohen devine tot mai popular în țara noastră, concertul din 2014 fiind sold out. El se află în plin turneu de promovare a celui mai recent album al său, intitulat From darkness, înregistrat în formulă de trio, alături de Daniel Dor (tobe) și Nitai Hershkovits (pian). Pentru a-i caracteriza pe cei doi, să îi dăm cuvântului chiar domnului Cohen.

Cu o tehnică la pian fabuloasă, depășită doar de expresivitatea sa, locul lui Nitai Hershkovits este alături de marii muzicieni. Cei care duc arta lor spre cele mai profunde spații. Daniel Dor, gigantul – la propriu și la figurat – de la baterie, a adus odată cu venirea lui în trupă energie și bucuria de a cânta. Iar lucrurile astea au rămas cu noi. Avishai Cohen, vorbind despre colegii săi de scenă.

Prea multe nu aș vrea să vă mai spun (mai multe informații despre From darkness găsiți aici), dar vă invit să ascultați piesa următoare și să reflectați dacă muzicianul considerat cel mai bun produs de jazz israelian merită o șansă. Chick Corea a răspuns afirmativ la această întrebare, cooptându-l în proiectul Origins.

Avishai Cohen susține de această dată două concerte la București, pe 10 și 11 octombrie, în eleganta Sală Radio, un loc pentru o muzică pe măsură. Detalii despre concerte și bilete găsiți aici.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.