8 ani de Lună pătrată

lună pătratăNu știu când au trecut 8 ani de când o Lună Pătrată și-a început drumul prin stratosfera folkului românesc. De atunci, Alina Manole, creatoarea planetei muzicale menționate, a mai compus multe piese, ce și-au găsit locul pe alte albume și în sute de spectacole. Dar orice ar face, orice ar scrie, orice ar compune, nu se poate despărți niciodată de o magnifică lună pătrată. Pe rând, ea a fost piesă, album, emisiune de radio, casă de discuri, dar mai ales comunitate.

Pe 24 martie, Alina Manole serbează cei 8 ani de Lună pătrată printr-un concert în Club Spice din București, în care îi va avea alături pe Raul Kusak (pian), Dan Nicolau (trompetă) și Adi Tetrade (tobe). Ea promite spectatorilor atât clasicele hituri – Căsătorie în stil italian, Cutia Pandorei, De 30 de ani etc. – dar și piese de pe viitorul album la care lucrează și pe care îi doresc să îl scoată anul acesta, așa cum plănuiește.

Dan Iliescu – invitat la 8 ani de Lună pătrată

Lângă suava Lună pătrată, Dan Iliescu, cel ce duce mai departe legenda celor de la Timpuri Noi, pare un balaur medieval pus pe (rockă)rele. Omul din spatele atâtor piese ce ne-au energizat pe mine și pe ceilalți din generația mea (pe când eram liceean și apoi student, orice concert rock major avea Timpuri Noi pe afiș) se lipește poeziei cântate și folk-jazz-ului lin al Alinei Manole într-o seară la moment aniversar.

În concluzie, vineri, 24 martie, ora 20:30, Club Spice din București (pe Calea Victoriei, la nr. 19, lângă Poliția Capitalei), Alina Manole vă așteaptă cu momente ce se vor transforma în amintiri pentru o viață. Rezervați-vă locuri din timp, muzica stă să vă invadeze sufletele și mintea.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.