Teme-te, femeie! la Comedie

Sorin Poclitaru se face de Comedie pe 6 noiembrie, nu de alta, dar a lipsit destul de mult din București, preț de vreo 3 ani. De pe vremea când tot noi, ForeverFolk, ne ambiționam să scoatem folkul din cârciumi insalubre și furnizoare de clor în pahare de apă plată, ducându-l în cochetul Mignon.

agenda PoclitaruDe această dată, prin proiectul Educație și cultură prin cântec și vers, finanțat de Primăria Sectorului 3, folkul are mini-stagiune în Sala Nouă a Teatrului de Comedie (Str. Sf. Vineri nr. 11). Iar episodul doi poartă numele unei cărți a lui Sorin Poclitaru, Teme-te, femeie! în care autorul este însoțit de Ștefania Iacob, unul din tinerii artiști ai folkului românesc. Plus subsemnatul, Marius Matache, preț de câteva piese. Maxim 4-5, ca să nu vă săturați de mine până pe 14 sau 20 noiembrie.

Cum e atât de greu de cântat în București într-un spațiu decent (gândiți-vă la recentele pățanii de prin cluburile cu pretenții ale capitalei), cum intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile, dar și a bunului simț, luați-vă o carte, un disc), nu aveți motive să lipsiți. Nu de alta, dar a scris omul câte ceva în ultimii trei ani, ba nici la Folk din pana mea vol. 2 nu i-am făcut lansare în mândra noastră capitală. Și în Dubai nu se ajunge cu ia-mă, nene! decât foarte greu.

Stagiunea continuă pe tot parcursul lunii noiembrie și se va încheia pe 23 noiembrie, printr-un spectacol la Școala Gimnazială de Arte nr. 5. Iar în încheiere, vă las cu poetul citindu-și opera, tot într-un teatru. Dar fără trening, că ginerică a fost demult.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.