Corifei reloaded

Dacă ar fi să aleg spectacolul din zona folk cu succes garantat, aș alege fără nici o ezitare formatul celor patru corifei. Apărut în martie 2003 din inițiativa unui domn care știe bine cu ce se mănâncă showbiz-ul nostru cel de toate zilele (Aurel Mitran, supranumit și Îmblânzitorul de Corifei), plecând de la o legătură ce transcede muzica și scena între patru artiști ce nu mai au nevoie de nici o prezentare: Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă. Nu e o clasificare, oricare ar fi nedreaptă, sunt enumerați alfabetic. Au mai încărunțit, au mai obosit pe alocuri, dar Tandrețuri pentru femei cu cei 4 corifei este un spectacol unic din care trebuie să faci parte.

corifeiNu i-am văzut niciodată live pe scenă. E drept, nici nu au fost multe ocazii, le numeri pe degetele de la o mână, maxim două (eu îmi amintesc de trei – cel de la Circul Globus original, plus o Sală a Palatului și unul la Târgu Mureș, dar cred că au mai fost câteva în această formulă). Ca un făcut, la aniversarea primilor 10 ani de la Sala Palatului, în octombrie 2013, eram plecat din țară sau aveam concert în altă parte.

În 2018, însă, am deja data blocată în agendă: 23 martie, locul fiind același ca la începuturi (cu numele un pic schimbat): Circul Metropolitan București. Și vă spun sincer că, având avantajul unor seri petrecute cu cei patru corifei prin culisele unor spectacole, aș merge să îi văd nu pentru ce cântă. Ciudat, nu, vorbim de un concert! Cu muzica e foarte simplu, oamenii sunt fabrici de hituri, sunt convins că cei din sală vor cunoaște și vor cânta fiecare piesă, fiecare vers. Dar vă spun sincer că merg acolo pentru glumele și poveștile dintre piese. Pentru că au atâtea povești împreună, atâtea amintiri frumoase încât o să râdeți cu gura până la urechi timp de două ore cât va dura, probabil, spectacolul.

Tandrețuri pentru femei cu cei 4 corifei – vineri, 23 martie, ora 19.30, Circul Metropolitan București. Biletele sunt disponibile în rețeaua Entertix și pe www.entertix.ro.

P.S. Luați flori cu voi, se lasă cu pupături și aniversări. STOP.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.