TAPINARII

Componenta

  • Adrian Tanase – voce, chitara, 12.08.1978
  • Cosmin Covei – voce, 5.03.1979

Trupa Tapinarii s-a format in anul 2001, lansand controversatul clip la piesa „Sunt fericit”. La primul lor concert din august 2001, Tapinarii au umplut pana la refuz” Strada de Vara”. A urmat videoclipul piesei ‘Unde esti’, iar lansarea primului album a avut loc pe 17 octombrie 2001 in Green Hours.

In februarie 2002 are loc prima editie “Anti Valentine’s Day”, in clubul Green Hours ca o alternativa la concertele siropoase specifice acestei zile. Au mai urmat concerte si, in noiembrie 2002, s-a lansat albumul „Idei Preconcepute”.

In iunie 2003 s-a lansat videoclipul piesei „Sfarsit si inceput de lume”, ce nu a fost difuzat decat de doua ori in cadrul MTV-ului. In toamna lui 2003, a aparut  un nou clip al trupei Tapinarii pentru piesa „Embargo pe creier”, de pe albumul „Utopia”. Clipul a fost preluat dupa filmul  ”Zambiti, va rog, ca e gratis”, cu Ernest Maftei in rolul principal. Avanpremiera albumului „Utopia” a avut loc în Art Jazz club pe 27 septembrie 2003, iar printre invitati s-au numarat: Ada Milea, Dani Fat si Florin Chilian. Lansarea a avut loc pe 8 octombrie, tot in Art Jazz club, dar de data aceasta fara invitati. In decembrie 2003 au fost invitati in gasca mare de folkisti-in recital la Festivalul „Om Bun” si au  avut un recital poate un pic prea nonconformist pentru folkistii seriosi,dar au cucerit tinerii.

2004 inseamna un an de munca la cel de-al patrulea album „Ultimul Super Erou”. Tapinarii au cantat in cluburi din Bucuresti precum: Art Jazz, Green Hours, Laptaria lui Enache, Big Mamou, Club A, si apoi au deschis Club A-ul in Vama Veche. Au sarbatorit trei ani de Tapinarii, in Club A – Vama Veche. Au cantat si la Stufstock, implinindu-si o dorinta mai veche, fiind practic cel mai important concert al lor. Apoi s-au intors in Bucuresti si au urmat avanpremierele la albumul Ultimul Super Erou, pentru care au colaborat cu Florin Piersic Jr.

Din aprilie 2005 Tapinarii sunt pentru prima data ON THE ROAD pentru a culege roadele dupa 4 ani .Timisoara, Sibiu, Oradea, Arad, Campina, Cluj, Constanta, Galati, Brasov, Vama Veche. Pe 13 august 2005 au fost invitati la concertul de suflet al clubului Phoenix din Constanta concert aniversar -8 ani de club-alaturi de Iris, Mircea Baniciu, Tandarica, Vlady Cnejevici, Nightlosers. Pe 19 august 2005 – STUFSTOCK 3 – peste 10 000 de oameni au fost prezenti la concertul Tapinarii-in prima seara a festivalului pe scena b-scena jazz-folk. Pe 3 decembrie 2005 – Tapinarii au lansat in Laptaria lui Enache albumul lui Tanase-„Un rege fara regat”, iar pe 9 dec a avut loc o a doua lansare in Club A.

Anul 2006 a debutat cu un traditional concert Anti Valentine’s day – prima edtitie din Brasov pe 13 februrarie, in For Sale pub si a 5-a editie din Bucuresti, in Club A pe 14 feb. Apoi, de martisor a avut loc primul concert in Iasi, in clubul Sundays, clubul Casei de Cultura a Studentilor. Se lanseaza noul videoclip „Pescarus” un clip realizat exclusiv din poze din Vama Veche, de la lansarile Club A si de la festivalurile Stufstock. Anul 2006 inseamna anul aniversar 5 ani Tapinarii si un turneu cu acelasi titlu care a inceput pe 1 iunie la Brasov, a trecut pe la Galati la Festivalul de Folk si a continuat in Bucuresti, Timisoara, Sibiu-in cadrul F.I.T.S, Sighisoara-in cadrul Festivalul International de Arta Medievala – invitati de Ducu Bertzi si Nicu Alifantis, Iasi, Cluj, Rosia Montana-Fan Fest, Costinesti alaturi de Ducu Bertzi si Vama Veche-Stufstock 4-Inceputul stagiunii de toamna inseamna ideea unui festival de folk in Club A. Idee preluata si sustinuta din suflet de Paul Radu, directorul de programe, care a gasit si titlul festivalului Creative Folk Reunion. Prietenii Dani Fat, Ovidiu Mihailescu, Mircea Vintila si Fara Zahar s-au reunit la acest festival pe care l-au inchis Tapinarii – in deschidere trupa de stand up comedy din Club A. Pe 28 octombrie 2006, Tapinarii au cantat pentru prima oara in Piata Constitutiei alaturi de Luna Amara, Sarmalele Reci, Altar, Buricul Pamantului, Raza, Vama si Florin Chilian. Sfarsitul lui 2006 reprezinta lansarea noului album-Viata de cuplu e ca mersul pe tricicleta. Au inceput avanpremierele: Timisoara, Brasov, Cluj, Galati, Iasi. Urmeaza lansari oficiale in Bistrita, Campina, Bucuresti, pe 15 dec in Club A in cadrul Creative Folk Reunion 2, Sibiu-Club Stage – ambele alaturi de prietenii de la Buricul Pamantului, Bacau.

Anul  2007 debuteaza ca de obicei cu un turneu “Anti Valentine’s day” cu a doua editie la Brasov, prima la Cluj si a 6-a in Bucuresti in Club A. Collins, graficianul ce a desenat coperta la „Un rege fara regat” creaza un clip pentru piesa „Cugetare”. Din seria 1 mai 2007-au dat tonul in Craiova-in Pirates pe 27 aprilie ,in Vama Veche pe 29 aprilie, in Costinesti pe 30 aprilie sa salveze ultima reduta din Costinesti si anume White Horse-ul. Concerteaza pe 3 iunie la Iasi pentru a lansa clubul Hand. Pe 23 iunie, la invitatia Consiliului Judetean Alba, a avut loc primul recital in Alba Iulia in cadrul Festivalul Cetatilor Dacice. 6 IULIE reprezinta un frumos concert aniversar-6 ani TAPINARII – in locul in care au debutat, GREEN HOURS. A fost un concert reusit la finalul caruia publicul le-a cantat LA MULTI ANI. Toamna a inceput pe 13 septembrie in BASEMENT-ul din bucuresti, un concert organizat de radio 3 net – Florian Pittis. Dupa 4 ani,TAPINARII, au fost din nou invitati la OM BUN. Primul REVELION cu TAPINARII la Preoteasa, alaturi de Semnal M, Mircea Vintila, Timpuri noi, Taxi, MS si 15 grade.

In 2008 apare albumul 7 PACATE RASCUMPARATE –  si un turneu ANTI VALENTINE’S DAY.

Discografie

  1. 2001 – Sunt Fericit
  2. 2002 – Idei Preconcepute
  3. 2003 – Utopia
  4. 2004 – Ultimul Super Erou – cu Florin Piersic jr.
  5. 2005-  Un rege fara regat – povestea lui Tanase
  6. 2006 – Viata de cuplu e ca mersul pe tricicleta – povestea lui Covei
  7. 2008 – 7 pacate rascumparate

[nggallery id=7]

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “TAPINARII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.