Recomandările săptămânii

Gata, s-a încheiat sezonul de concerte în aer liber, ne întoarcem în cluburi, puburi, restaurante și, sper eu, cât mai multe teatre și săli de spectacole. Și m-am gândit să fac o serie de recomandări pentru această săptămână în materie de muzică folk. Iar pentru că mâine e marți, 2 octombrie (n.a. sau chiar azi, depinde când citiți articolul), vă sfătuim să înlocuiți cele trei ceasuri rele cu două ore de folk în True Club din București, unde vă așteaptă Puiu Crețu și Ștefan Orfescu. Tot azi, dar la Iași, are loc la Teatrul Luceafărul concertul Alexandru Andrieș, alături de Sorin Romanescu, Ioana Maria Mântulescu și Berti Barbera.

Miercuri, 3 octombrie, vă invit la o fuziune de folk și gastronomie, ca de început de sezon de toamnă în București. Locul e unul predestinat după nume – Gastronomika (Str. Ion Neculce nr. 63), ora de început este 19.00, voi fi singurel – Marius Matache și atât – și zic să cânt cam tot ce îmi trece mie prin căpșor timp de 90 de minute.recomandările Marius Matache Gastronomika

Cătălin Stepa a ajuns, în sfârșit ar spune unii prieteni ai lui exasperați de așteptare, la momentul în care vine să prezinte publicului iubitor de folk un material discografic de autor. Pe 4 octombrie, la Dorohoi, ajunge la public albumul Ea vine joi, ce conține 12 piese (se deschide cu o piesă a mamei sale, Iubirea de lut, pe versuri de Clara Mărgineanu și include 11 piese scrise de Cătălin, singurul textier cu două piese fiind Sorin Poclitaru).

Vineri, 5 septembrie, dacă sunteți din Bacău sau aveți drum pe-acolo, vă invit să vă opriți la un berbecuț și un concert Cristi Corcioveanu – Cezar Popescu la Villa Borghese. Talal-cel-mai-roman-dintre-sirieni a scăpat de durerile de cap cu Salonul de Folk&Blues și se întoarce la omenit deopotrivă artiști și public în casa-i primitoare de lângă calea ferată.

Pentru sâmbătă, 6 octombrie, recomandarea noastră este spectacolul Joia Păcătoșilor de la Teatrelli, din București, unde Alina Manole vă așteaptă la tradiționalele povești de iubire netradițională, așa cum doar povestitoarea poate depăna lângă pianul fermecat condus de Raul Kusak.

Recomandările săptămânii se încheie cu spectacolul Fără Zahăr din Sala Mică a Teatrului Luceafărul din Iași. Dacă vreți să uitați că după duminică urmează luni, deci nașpa, deci iar la muncă, umorul de Dorohoi e soluția potrivită. Și o paranteză mai nefolk, așa: tot duminică, 7 octombrie, trupa byron poate fi văzută, în premieră cred, la Gura Humorului, în cadrul festivalului Toamnă la Voroneț.

În speranța că recomandările noastre vă vor fi de folos, dau legătura în studio și vă invit să dați vestea mai departe, nu de alta, dar veștile proaste circulă repede, mult mai repede ca cele bune.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.