Folkul se întoarce la Casa Eliad

Casa Eliad e un loc-simbol pentru muzica folk, e locul unde, după părerea mea, a început revigorarea acestui gen muzical după 1990. Pentru cei mai tineri, care nu au prins perioada, după 1990, muzica românească nu mai interesa pe nimeni. Eliberată de cenzură și restricții, toată lumea voia doar muzică în limba engleză, astfel că pentru trupele de rock și artiștii din zona folk urmează o perioadă foarte dificilă.

Casa Eliad InformARTCasa Eliad a fost cred primul bar unde s-a cântat folk în București, aici s-a filmat și, cred, prima emisiune TV de folk – Vânare de vânt, realizată la TVR de Vali Sterian și Victor Socaciu. Aici se încheiau serile de festival Om Bun, în perioada de glorie a acestuia, aici se făceau lansările de discuri. Și multe altele, subsemnatul a făcut aici concertul aniversar de 1 an al trupei alături de care am început să cânt, I’mperfect.

Ne-am dorit tare mult ca proiectul InformART – educație culturală informală pentru publicul de mâine să se încheie la Eliad și pentru acest fapt am așteptat până în ultimul moment să alegem locul de desfășurare al Galei InformART. Cei mai talentați copii din liceele din sectorul 3 (vă reamintesc că proiectul a fost declarat câștigător în urma selecției de proiecte organizată în anul 2018 și finanțat cu fonduri publice nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3 și implementat de Asociația Folkul Acasă În Realitate) vor avea ocazia să cânte acolo unde au cântat numele de legendă ale folkului românesc.

Vor fi circa 10 concurenți – cei mai buni din cele 3 spectacole – concurs din liceele alese în acest an, plus cele trei recitaluri, susținute de Teddy Tudoroiu, Cristi Dumitrașcu și, cu voia dvs., Marius Matache. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Cine știe, poate e un nou început pentru folkul românesc, se simte nevoia unui restart.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Folkul se întoarce la Casa Eliad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.