Propuneri premii

Salutare și la mulți ani! Pentru că nu se întâmplă nimic spectaculos în folk în ianuarie, și activitatea noastră a fost redusă. Ca să dăm startul, însă, deschid discuțiile despre Premiile ForeverFolk pentru 2018, o tradiție la care nu renunț, pentru că, bune, rele, relevante sau nu (haha! asta deja e poveste pentru cei care nu ne suportă), sunt singurele premii dedicate exclusiv muzicii folk și, cu sprijinul partenerului nostru Domeniile Sâmburești, le acordăm și pentru 2018. Și vă invit să faceți propuneri.

Premiile ForeverFolk 2017 Sâmburești propuneri

Categoriile Artistul anului și Cel mai bun album sunt deja decise – firesc, de mine. Dar aștept propuneri pentru celelalte categorii și anume: Cea mai bună piesă, Cel mai bun tânăr artist și Evenimentul folk al anului.

Propuneri – cum puteți contribui

La cea mai bună piesă, puteți propune fie piese de pe albumele apărute în 2018, fie piese publicate pe conturile oficiale de YouTube ale artiștilor în 2018 și care au strâns un numă rezonabil (să zicem minim 20.000) de vizualizări.

La cel mai bun artist vă invit să propuneți artist cu vârsta până în 25 de ani, care nu are album scos, care să fi făcut ceva remarcabil în 2018 și care nu a câștigat deja acest premiu (Sebastian Ionel, Radu Comănescu etc.).

Paul Tihan Chira Chiralina Laureații
Marele Premiu al Festivalului de la Brăila – Paul Tihan. Și Paul, și festivalul vor fi nominalizați la premiile ForeverFolk

Propunerile mele în acest moment ar fi Cosmin Mariciuc și Paul Tihan, aș mai avea nevoie de cel puțin o propunere. Pot să vă confirm că premiul poartă în continuare numele lui Liviu Nechita și, cu sprijinul Cristinei Giosu, nu este doar simbolic (Radu Comănescu poate confirma pentru anul trecut).

Pentru Evenimentul anului, puteți propune orice are legătură cu folkul – festival, târg, lansare, proiect etc. Ca de obicei, nu pot propune proiecte pe care le-am implementat (că ar fi câștigat InformART detașat – mi se pare cel ma important proiect din muzica folk din 2018). Dar pe listă am două festivaluri – Călărași, Brăila – și Târgul de folk. Încă două propuneri încap lejer.

Termenul – limită până la care puteți face propuneri este 25 ianuarie. În încheiere, o piesă care se califică pentru nominalizare – Alex Ștefănescu și Dacă n-o freci.

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Propuneri premii

  Rodica Adriana Danaila

  (16 January 2019 - 13:54)

  Luminita Donisa!

  Dan Petrosanu

  (23 January 2019 - 06:16)

  Ea vine joi -Catalin Stepa
  Lucruri simple – Alina Manole

  Marius Matache

  (26 January 2019 - 19:39)

  Cu propunerile lui Dan am încheiat lista de propuneri, mâine (duminică, 27 ianuarie) dăm startul votului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.