Comunități folk în școli

Iubitorii muzicii folk sunt invitați în perioada următoare la două spectacole de muzică folk găzduite de școli centenare din sectorul 3. Școlile gimnaziale nr. 95 și 84 vor găzdui două spectacole din proiectul FolkN3T ce fac parte din seria Comunități. Programul celor două evenimente este următorul:

  • Marți, 5 noiembrie: Marius Matache și Sorin Poclitaru, Școala Gimnazială nr. 95 (Str. Foișorului nr. 111 – 113), ora 19.00.
  • Miercuri, 13 noiembrie: Teddy Tudoroiu și Puiu Crețu, Școala Gimnazială nr. 84 (Calea Vitan nr. 135).

În fiecare din cele două spectacole vor fi invitați și tineri artiști din sectorul 3, descoperiți în cadrul activităților proiectului FolkN3T. Astfel, pe 5 noiembrie, invitat este Andrei Ionescu, iar pe 13 noiembrie invitați sunt Matei Vasilescu, Tudor Dumitru și Timotei Negru.

Școala (gimnaziu, liceu) este mult mai aproape de comunitate decât instituțiile de cultură, este o prezență activă în viața de zi cu zi a acesteia, datorită rolului său în educația primară și secundară. Un proiect precum FolkN3T translatează prezența în comunitate a școlii și în sfera culturală și, mai important, în strângerea relațiilor între cei care formează comunitatea. Dacă prezența la un spectacol obișnuit este alegerea spectatorului, atunci când acesta are loc în școală, copiii din școală și părinții lor devin parte din eveniment.

Marius Matache, manager de proiect

Două spectacole din seria Comunități au fost deja realizate, unul la Colegiul Național Matei Basarab, celălalt în cadrul Festivalului Toamnei de la Școala Gimnazială nr. 95.

Spectacolele sunt organizate în cadrul proiectului FolkN3T – educație informală și mentorat cultural pentru tinerii sectorului 3 este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr. 614715 din 03 septembrie 2019.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.