pAși de folk (ep. 11)

pAși de folk a ajuns la episodul 11, a durat ceva până am strâns cele patru piese, depindem și noi de hărnicia artiștilor. Cele patru propuneri se împart între generații, invitații noștri fiind Cristian Buică, Maria Gheorghiu, Marius Dașcău și Cosmin Vaman.

Cristi Buică a lansat un nou material discografic în 2019, intitulat Îndrăznește. Primul single de pe album e chiar piesa ce dă titlul albumului, care îi reunește, pe lângă reșițeanul nostru drag, pe Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Zoia Alecu, Marius Bațu. Și nu puteam rata ocazia să vi-l oferim și noi, în episodul de azi al seriei pAși de folk.

Maria Gheorghiu colaborează, de ceva vreme deja, cu Dan Manciulea în materie de orchestrații. Pentru articolul de azi am ales piesa Șapte drumuri, o piesă pe versuri de Adrian Suciu.

Drumuri pe care le străbatem fără să știm ce aduc și care dintre ele este destinația finală. Importantă e călătoria și scopul ei.

Maria Gheorghiu

Într-o zi din 2008, Cosmin Vaman s-a trezit hotărât să îi ia pâinea de la gură lui Ștefan Hrușcă și a scris un cântec de Crăciun. După ani buni de underground (11 la număr), piesa De Crăciun prin Copou ajunge, iată, să merite o înregistrare decentă, cât să placă la toată lumea, și fanilor Cosmin Vaman, dornici să îl vadă în toată splendoarea lui (adică pe tot ecranul), dar și pe fanii de folk crud, sătui de muzica pop cu care ne-a obișnuit alături de SPAM (chiar dacă ei se alintă că sunt rockeri).

Realitatea este că piesa e simpatică, iar Cosmin talentat, deci dați play și lăsați ironiile de Times New Roman, că n-avem zilnic episod de pAși de folk.

În fine, cea de a 4-a piesă din seria noastră de pAși de Folk vine de la Marius Dașcău. Acesta continuă lucrul în studio alături de Adrian Despot, iar piesa de față, intitulată Nu mă uita, beneficiază și de un foarte simpatic violoncel din partea lui Adrian Ciuplea. Se adună piesele, semn că Marius va scoate cândva în viitor un nou album, după Despre Oameni și Vise.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.