Am ajuns cu rubrica noastră Muzică de carantină la episodul cu numărul 3 (episodul 2 aici), care se adaugă la cele 12 de pAși de folk și unul de muzică de criză. Semn că folkiștii rămân creativi, chiar și în carantină.
Fără Zahăr vin cu o descriere perfectă situației artiștilor în perioada de interzicere a evenimentelor publice: Fluier a pagubă. Dar Bobi, autorul versurilor și muzicii, e chiar mai profund, descrie eforturile unui antreprenor local. Dar cu argumente științifice, nu așa, oricum! Acum nu știm câți fani de folk se cunosc cu Schrodinger, dar piesa e mișto, zău, dovadă că aș putea abera la nesfârșit plecând de la textul șugubăț.
Pe cei de la Fără Zahăr îi puteți vedea live duminică, 2 august, la Brezoi Live Music Summer Camp (detalii aici).
Tudor Arghezi pare să fie mai actual ca niciodată, ne-o demonstrează Nicu Alifantis, care a suprapus piesa Ultimul ordin de la Interne, apărută și pe Țara de unde vin (2018), pe filmări din perioada pandemiei. Ce să vezi, neicusorule (atenție, nu Nicușorule!), maximă potriveală, așa comedieee….
Nicu Alifantis va cânta alături de ZAN pe 13 septembrie în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, în cadrul Stagiunii Muzicale Estivale 2020, organizate de Primăria Sectorului 3.
Romell Alaman e în mare vervă peste ocean și lansează, pe contul său de YouTube, piesă după piesă. Cine știe, poate ne citiți pe newsletterul zilnic și îl veți citi miercuri dimineața, la cafea. Sau poate vreți să urați cuiva drag Bună dimineața pe note muzicale.
Apetența lui Mircea Baniciu pentru versurile lui George Țărnea sau colaborările sale cu Vlady Cnejevici nu sunt o noutate. Iată-l propunându-ne o nouă versiune a piesei Marea, apărută în pe albumul Ploaia (1984, Electrecord).
Cam acestea au fost muzicile de carantină de astăzi, vom reveni cât de repede ne dau motiv artiștii să scriem despre muzica lor.