POE3 2020 – concurs de poezie

A venit momentul să lansăm POE3 2020, competiția de poezie din cadrul proiectului POE3 – de la manualul de literatură la poezia cântată. Cu alte cuvinte, să dăm cuvântul, vocea și pana tinerilor scriitori de poezie și, cine știe, poate descoperim vreun viitor Eminescu, Blaga sau măcar un Poclitaru (haha!).

POE3 2020

Cele mai importante aspecte ale regulamentului concursului le găsiți în articolul de față, el poate fi accesat integral pe linkul de mai sus.

  1. Concursul POE32020 se adresează tinerilor scriitori de poezie încadrați într-o unitate școlară (școală gimnazială, liceu) din Sectorul 3 al municipiului București.
  2. Se acceptă atât poezie cu rimă, cât și poezie cu vers alb. Poeziile cu rimă pot deveni piese de muzică folk, astfel că recomandăm cu căldură această variantă care reprezintă un atu, dar nu este o condiție obligatorie.
  3. Poeziile, în număr de maxim 5 pentru fiecare autor, vor fi trimise în format electronic, pe adresa de e-mail asociatiafair@gmail.com, însoțite de formularul de înscriere (Anexa 1), care conține informațiile următoare: numele și prenumele autorului, vârsta acestuia, un număr de telefon (al elevului sau părinților acestuia), școala/liceul unde activează și clasa, precum și acceptul dat echipei de proiect de a stoca aceste informații pe durata proiectului (Anexa 2).
  4. Cele mai bune 16 poezii, selectate de juriu, vor apărea pe discul colectiv de muzică folk și poezie, în recitarea unor actori profesioniști. Cele mai bune 50 de poezii vor apărea în volumul colectiv de poezie realizat în cadrul proiectului.
  5. Premiul constă în prezența în volumul colectiv de poezie și/sau pe discul colectiv, dar și într-un număr de exemplare din fiecare, stabilit ulterior de organizatori. De asemenea, organizatorii pot decide oferirea unor premii suplimentare (discuri cu muzică folk, cărți de poezii).
  6. Înscrierea în Concursul POE3 2020 reprezintă acceptul de principiu dat organizatorilor de a include una sau mai multe poezii în volum, un contract scris urmând a fi semnat ulterior, după anunțarea câștigătorilor, cu autorii sau reprezentanții lor legali.
  7. Perioada de trimitere a poeziilor este 13 septembrie – 11 octombrie 2020. Jurizarea va fi efectuată în perioada 12 -18 octombrie 2020, rezultatele urmând a fi anunțate prin e-mail sau telefonic cel târziu pe 20 octombrie 2020 sau publicate pe ForeverFolk.com

Proiectul POE3 – de la manualul de literatură la poezia cântată este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr.  458712 din 11 august 2020.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “POE3 2020 – concurs de poezie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.