POE3 – ultima strigare

Știți, proabil, că organizăm, în cadrul proiectului POE3, două competiții, una de poezie și una de muzică folk, pentru elevii din școli și licee din Sectorul 3 al capitalei. Acest articol e ultima strigare pentru ei, cei talentați. Avem deja vreo 8 piese la folk și vreo 17 copii care s-au înscris cu poezii, finalitatea ar trebui să fie un volum colectiv de poezii și un disc colectiv cu piese folk.

POE3 2020 ultima strigare
Ultima strigare către elevii talentați din Sectorul 3

Dar mi-a atras atenția un lucru, de fapt, o nouă confirmare din anii trecuți. Avem licee fruntașe – Benjamin Franklin e unul din ele – și avem școli și licee care sunt inerte. Să se fi strâns, ca și în anii trecuți, talentul doar în anumite colțuri de București, iar în celelalte toată lumea ascultă trap și manele și citește doar Gazeta Sporturilor? Da, știm, vremurile sunt tulburi, suntem cotropiți de problemele generate de pandemie. Probabil celor activi le e mai dor de normalitate sau încearcă să o descopere în frumosul creat de copiii lor.

Încercăm o chestie foarte ambițioasă, știu, va fi complicat să avem acte semnate cu atâți copii pentru drepturile de autor, să reușim o producție coerentă la muzici și tot așa. În vremurile astea tulburi pentru toată lumea. Dar noi încercăm. Până la capăt, pentru ei și pentru noi. Credem că discul și cartea le pot da aripi, încredere în ei.

Dacă mai știți copii talentați în ale poeziei și muzicii folk, spuneți-le că îi așteptăm până duminică, 18 octombrie, cu poeziile, și vineri, 23 octombrie, cu clipurile pentru muzică folk. Vrem să vă arătăm ce frumos scriu și cântă!

Proiectul POE3 – de la manualul de literatură la poezia cântată este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr.  458712 din 11 august 2020.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.