Muzică de carantină (6)

S-a întors carantina – cel puțin în mare parte – ne-am întors și noi cu Muzică de carantină, propuneri de piese mai noi sau mai vechi. Urmează o nouă perioadă tulbure pentru muzică și artiști, ca de obicei vă invităm să fiți alături de ei, să vă abonați la conturile lor de YouTube, să le distribuiți muzica, să cumpărați muzică, să îi susțineți pe Patreon și tot așa.

O piesă nouă pe contul lui Cristi Corcioveanu, nu știu dacă piesa e și ea la fel de nouă, dar am zis să o semnalez, că sună fain tare. Și, ca de obicei, vă invit să vă și abonați la contul artistului.

În luna martie a plecat dintre noi Horia Stoicanu. Recunosc că nu empatizam cu valorile și principiile omului și artistului, dar contribuția sa la albumele Mircea Vintilă și, ulterior, Pasărea Colibri este de netăgăduit. Nu vom discuta procente sau alte chestii mercantile sau juridice, dar mi-am adus aminte de piesa lui intitulată Bitter, de pe albumul Cireșe amare.

Alexandru Andrieș continuă cu clipuri ale pieselor de pe albumul Greu de pensionat, astăzi cu piesa Iubesc partidul. Noi sperăm din suflet că e vorba de Partidul Alianța Muzicienilor Frumoși Liberi Entuziași și Talentați (PAMFLET). Nu de alta, dar nu prea se pliază cu valorile partidelor tradiționale.

Voi încheia acest episod din Muzică de carantină cu o piesă de toamnă, compusă de Claudia Șerdan, pe versurile lui Andrei Maftei și cu o foarte bună orchestrație semnată de Eugen Mihăescu. Pentru cei care nu știu, Claudia locuiește de ani buni în Italia, eu am descoperit-o prin intermediul regretatului Liviu Nechita, când acesta a lansat Să mor frumos, să bată vântul la Milano. De la sătmăreanca cu o voce de aur, dar prea puțin exploatată, Prizonierul toamnei.

Nu ezitați să ne propuneți piese noi pentru Muzică de carantină, suntem deschiși la piese noi semnate de artiștii români.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.