Muzică de carantină (13)

Pandemia asta parcă vrea să continuăm noi seria de Muzică de carantină, iar noi nu ratăm ocazia de a promova piese descoperite în această perioadă. Mai noi, mai vechi, mai bine mai târziu decât niciodată. De altfel, noi consultăm cititorii și urmăritorii frecvent pe pagina de facebook, iar cum Vox populi, Vox Dei, măcar o propunere vine de acolo. Când ne și suprapunem (ce propunem noi cu ce propun fanii), suntem și mai fericiți.

Prima propunere vine de la tânărul pensionar Alexandru Andrieș, care continuă cu satira la adresa clasei politice românești. Tot de pe albumul Greu de pensionat vă propunem piesa Iubesc partidul, că e valabilă oricând pe la noi, pe-aici.

Rămânem în zona corifeilor și ne bucurăm tare să vă oferim piesă nouă de la Mircea Vintilă. Chiar în ziua în care a împlinit frumoasa vârstă de 41 de ani (haha!), Mirifikul nostru drag a scos din joben o piesă tipică pentru el, un bucureștean original, cum au fost Pe Corso, Popa Nan, Lăptăria lui Enache. De această dată, pe versurile lui Paul Vinicius, cu care a colaborat și la Musette, inegalabilul a realizat piesa intitulată Lipscani, a doua pe dreapta. La mulți ani, Cioculeț, noi te iubim necondiționat și până la cer!

Filip Cârciumaru s-a pus pe treabă, mi se pare mie, iar asta nu poate decât să mă bucure, e nevoie ca tinerii să nu mai aștepte, ci să pună mâna și să facă lucruri. El semnează atât muzica, dar și versurile piesei Păr castaniu. Cine e fata încă nu am aflat, dar poate ne spune artistul când scoate albumul. Sper că scoate, voi nu?

A 4-a propunere este propusă pe pagina de facebook de cei care ne urmăresc. Recunosc, aștept să o văd și în variantă orchestrală, mi se pare că piesa are un substrat foarte fain pentru construit pe ea. Pe versuri de Mala Bărbulescu, Adi Bezna propune un Cântec de omături, ca o concluzie de iarnă meteorologică, dar și a luptelor pe care fiecare din noi le ducem.

Bonus: piesa asta nu e folk (de ce oare? are chitară acustică, are o poveste în text), dar mi-a recomandat-o YouTube și mi s-a părut extrem de potrivită pentru Muzică de carantină (13). byron și Lucia, live în Biserica Fortificată din Cincșor, sau un exemplu de proiect creativ într-o locație specială. Și mi-aș dori să văd și din partea artiștilor folk astfel de idei. Cine știe, poate le-am dat-o noi o idee acum.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Muzică de carantină (13)

    […] artiștilor care au avut chef să coloreze viața oamenilor cu piesele lor. Am apreciat că la episodul 13 artiștii prezenți au distribuit articolul (până la urmă, e promovarea lor, în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.