Muzică de carantină (ep. 18)

Continuăm, la Muzică de carantină, să prezentăm single-uri de pe albume apărute în acest an, susținând abordarea că oamenii care continuă să creeze și să scoată albume merită susținuți. Prima piesă vine de la Dan Manciulea, de pe albumul Am înfrânt. Artistul semnează nu doar muzica și versurile, dar și producția muzicală (mix, master etc.).

Nica Zaharia a lansat un album în limba engleză, intitulat Greetings from down under, pe care îl puteți achiziționa în format digital de pe contul artistei de bandcamp. Celor care ar putea strâmba din nas că nu cântă în română le reamintesc că ea locuiește la Hobart, în Australia, unde nu sunt chiar așa mulți vorbitori de română. Piesa pe care am ales-o pentru episodul de azi se numește Midnight sun și îmi place teribil de tare, are așa un iz de muzică pre-elisabetană #ifyouknowwhatImean.

Marius Dascău a lansat albumul Cele 3 vieți, momentan doar în format digital, el putând fi descărcat de pe contul de Bandcamp al artistului. Albumul conține 11 piese, pe unele sigur le-ați ascultat în această rubrică, costă 10 euro sau mai mult. Cu această ocazie, artistul a mai lansat un single, chiar prima piesă de pe album, intitulată Așa începe. La realizarea piesei au contribuit Marius Dașcău – muzică, versuri, chitară acustică, voce, Alexandru Cismaru – Chitară electrică, Alin Neagoe – Bass, Alexandru Matei – Clape, Adi Tetrade – Tobe.

A 4-a propunere a noastră este o piesă semnată de Maria Gheorghiu, intitulată Lumi deschise, pe versuri de Daniel Moșoiu și orchestrații realizate de Dan Manciulea (că tot am început povestea de azi cu el). Dacă anul trecut, în pandemie, Maria lansa Lumi închise, iată că vara a fost un sfetnic bun și ea revine cu o continuare pozitivă a poveștii, pentru care îi mulțumim și vă propunem să o ascultați.

Cu aceasta, episodul nr. 18 din Muzică de carantină se încheie, nu înainte de a face o recapitulare a albumelor apărute în acest an sau în curs de apariție:

 1. Dan ManciuleaAm înfrânt
 2. Virgil GospodaruAcceptare
 3. OCRU OCRU
 4. Marius DașcăuCele 3 vieți
 5. Nica ZahariaGreetings from down under
 6. Florin CamenDestin în doi
 7. Tic PetroșelBrumariada
 8. Vali PetcuCămașa de stele
 9. Claudia ȘerdanClaudia Șerdan
 10. Dana FlorianEa știe
 11. Ovidiu MihăilescuZmeul furăcios
 12. Adi BenzaÎntre uși
 13. Alexandru AndrieșCartofi prăjiți
 14. Nicu Alifantis – Leoneed is love
 15. Marius MatacheExperimental

P.S. Am aflat, chiar în momentul publicării acestui articol, despre moartea lui Doru Stănculescu. Drum bun spre Shambala, Prezi!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.