Muzică de carantină (19)

Nu vă era dor de un episod nou de Muzică de carantină? Nouă da, ca să vă arătăm ce au mai produs artiștii patriei. Ep. 19 începe cu Adi Bezna, care a lansat în acest an cel de-al treilea album al său, intitulat Între Uși, un material dedicat memoriei poetului Andrei Maftei. Primul single de pe acest album a primit și un videoclip, piesa se intitulează Cântec de omături. Versurile sunt semnate de Mala Bărbulescu, iar pe album îi veți mai regăsi ca textieri pe Sorin Poclitaru, Andrei Patraș și… Adrian Bezna. Orchestrația albumului este semnată de Eugen Mihăescu (Krypton). Albumul include 7 piese și 3 poezii scrise de Adi Bezna, evident, în lectura autorului. Să fie, deci, Cântec de omături. Apropo de Adi, pe 6 decembrie el împlinește 53 de ani și vă invită la un concert aniversar, intitulat Peron 53. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

A doua propunere e un cover acustic după o piesă Goodbye to Gravity, realizat de Cezar Hăbeanu și Runaway John. Pentru că e foarte important să nu uităm și să nu ne uităm prietenii care au dispărut în Colectiv. Acum șase ani… pentru fiecare amintire și lacrimă vărsată, Back to life.

Dacă tot am vorbit de albume nou apărute, iată și o piesă de pe noul album Marius Matache, intitulat EXPERIMENTAL, apărut la sfârșitul lunii octombrie. Propunerea noastră se intitulează Autoportret, pe versuri de Sorin Poclitaru, din volumul Autoportret cu tine. Dacă folosiți rețelele de streaming (Spotify, YouTube Music, Apple Music, Deezer, Tidal etc.), accesați linkul direct.

Mirela Potopea și Dan Manciulea își continuă colaborarea artist – producător muzical. Evadare în Eden este o piesă pe versurile poetului Andrei Maftei, iar Mirela, artist român ce activează în diaspora, ajunge astfel la cea de a 3-a piesă lansată ca single. Multe-nainte, până la album, Mirela!

Clipul bonus al episodului 19 de Muzică de carantină vine de la Foy Vance, un muzician nord-irlandez ce a deschis turnee Ed Sheeran și ale cărui piese au apărut pe coloana sonora a mai multor filme (de ex. Grey’s Anatomy). Un folk – acoustic blues de mare calitate, iar Make it rain, piesa de azi, e o capodoperă.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.