Muzică de carantină (20)

Muzică de carantină și al ei episod 20 e dedicat exclusiv doamnelor din muzica folk. Pentru că domnii sunt majoritari, dar avem nevoie și de voci feminine, care să pună accentele corespunzător. La propriu și la figurat. Și zic că e cel mai bun mod de a începe un an nou.

Nica Zaharia este foarte prolifică, după albumul în limba engleză, ea propune fanilor săi și unul în limba română, intitulat Versuri pe portativ, la care colaborează cu artistul din Republica Moldova Victor Buruiană. De pe acest album, vă propunem o piesă pe versuri de Magda Isanos, intitulată Ce dar să-ți fac acum, că-i primăvară? Chiar, nu mai auzisem de multă vreme de Magda Isanos, o bucurie pentru mine.

Chiar dacă, din motive obiective, Monica Mihaela Cojocaru nu a reușit în 2021 să lanseze nici unul din cele două albume în lucru, iată că ne mai propune un fel de single. Versurile piesei Mărgele sunt semnate de Eugenia Ponta Pete, iar la realizarea piesei au contribuit Cristian Buzneanu (chitară solo) și Cosmin Lupan (înregistrări și aranjament orchestral).

Iulia Caraiman a ieșit pe piață pe final de 2021 cu două piese noi. Deocamdată începem cu O toamnă de ajuns, ce are la bază o poezie a Alexandrei Mihalache. La realizarea piesei au mai contribuit Codruț Beleaua (chitară, voce), Teodora Beleaua (vioară), Vlad Adragăi (chitară solo), Darius Neagu (percuție – cajon) și Eric DeBoer (chitară bas). Ce ar mai fi de spus? Hai cu albumul, Iulia! Dvs. vă recomandăm să vă abonați la contul ei de YouTube.

Cea de a 4-a propunere vine de la Claudia Șerdan și este un colind, pe numele său Deschide, nană, ușile! Realizat, ca marea majoritate a pieselor sale, în colaborare cu Eugen Mihăescu. O piesă în care Claudia parcă a pus dorul de acasă, de tradiții din anii petrecuți departe de România.

La sfârșitul lui 2021 ne-a părăsit Victor Socaciu, de aceea, ca semn de mulțumire pentru contribuția sa la dezvoltarea folkului românesc, piesa bonus al episodului 20 din Muzică de carantină îi aparține.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.