Porto Franco Fest 2023

Porto Franco Fest 2023 este debutul unui nou festival de folk și rock într-un loc de vis: Delta Dunării. Pentru iubitorii de muzică bună care nu au văzut delta până acum, este ocazia perfectă să o facă. Sulina este un loc special, spun asta fără teama de a greși, chiar dacă nu am mai fost acolo de ani buni. Locul unde Dunărea se unește cu Marea e spectaculos, farul vechi, cimitirele din apropierea plajei, apoi canalele deltei, senzația de “marginea hărții” sunt locuri și sentimente pe care vă recomand ca, în pauza dintre concerte, să le descoperiți.

Campingul este aproape de plajă (accesul în camping se face pe baza biletului sau abonamentului la festival și nu implică alte costuri suplimentare), nu vor lipsi activitățile conexe (plimbări cu șalupa, pescarii vor avea ocazia să își dovedească măiestria, se pot închiria biciclete și triciclete etc.), mâncărurile specifice îi așteaptă pe gurmanzi.

  • Vineri, 21 iulie: Sarmalele Reci, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Zoia Alecu, Jul Baldovin, Paul Prisada, Daniel Făt;
  • Sâmbăta, 22 iulie: Taxi, Semnal M, Folk Frate!, Trupa Spam, Ovidiu Mihăilescu, Eugen Avram, Arhaic;
  • Duminică, 23 iulie: Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Baniciu, Sunt un frate tânăr – În memoria lui Florian Pittiș, Cristi Dumitrașcu & Planul B, Daniel Iancu, Adi Bezna.

Mesajul organizatorilor Porto Franco Fest 2023 este și el de reținut, pentru că vorbim de o arie protejată (să mă iertați, dar nu pot să scap de cercetătorul din mine): Sulina așteaptă un public civilizat, care știe să facă turism responsabil. Ca în întreaga Deltă, trebuie să avem grijă de tot ce ne înconjoară, să nu murdărim, să nu stricăm, să respectăm natura care e atât de generoasă cu noi.

Biletele sunt disponibile pe IaBilet și au următoarele prețuri:

  • până la data de 21 aprilie: Abonament: 100 de lei, Bilet pentru o zi: 60 de lei;
  • în perioada 22 aprilie – 30 iunie: Abonament: 150 de lei, Bilet pentru o zi: 75 de lei;
  • în perioada 1 – 21 iulie: Abonament: 200 de lei, Bilet pentru o zi: 90 de lei.

Copiii sub 7 ani, însoțiți de un adult, posesor de bilet sau abonament, au intrare liberă. Organizatorii festivalului sunt Asociația Euxinus și Asociația Enki, cu sprijinul Casei de Cultură Sulina și al Primăriei Sulina.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Porto Franco Fest 2023

    […] de folk și rock vin cu niște reduceri importante pentru dumneavoastră. Despre festivalul Porto Franco Fest 2023 de la Sulina v-am povestit deja, iar despre Printre Măguri am scris în fiecare an (sper să apuc curând să vă anunț programul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.