VideoPoezie

VideoPoezieVorbeam acum ceva timp de proiectul ART3 – Pledoarie pentru Educație și Creativitate pe care Asociația InformART îl implementează, iată că a venit momentul să anunțăm un prim concurs. Intitulat VideoPoezie, concursul este dedicat tinerilor care iubesc poezia din unitățile de învățământ din Sectorul 3 al capitalei (condiție obligatorie).

Practic, ne dorim să îmbinăm atracția pentru online a tinerilor – conform unui studiu Group M din 2021, tinerii între 14 și 24 de ani petrec în medie 6 ore pe zi online cu interesul pentru poezie (acolo unde există sau există premizele pentru a fi dezvoltat). Pentru că doar 4 din 10 îl folosesc cu scop educațional (Salvați Copiii, Studiu privind utilizarea Internetului de către copii, 2019).

Sunt două secțiuni în cadrul concursului VideoPoezie și anume:

  1. Creație: urmărește promovarea creațiilor originale, realizate de elevi din Sectorul 3;
  2. Recitare: vizează identificarea capacității de interpretare a unor creații ale scriitorilor consacrați, de către participanții la concurs.

Există și premii, normal, există și continuări (includere într-un volum de poezie, prezență într-o gală în luna decembrie), dar cel mai important este că vrem să descoperim tinerii care încă simt nevoia să „pună versuri pe hârtie” (noi le vrem în format digital, dar…așa e textul).

Cele mai importante condiții:

  • Fiecare concurent poate înscrie în competiție maxim 3 poezii în fiecare categorie.
  • Creațiile in format video, vor fi transmise sub formă de link (YouTube, Facebook, Instagram Reels, TikTok, Vimeo) prin e-mail la adresa asociatiainformart@gmail.com, însoțite de formularul de înscriere (Anexa 1), care conține informațiile următoare: numele și prenumele autorului, vârsta acestuia, un număr de telefon (al elevului sau părinților acestuia), școala/liceul unde activează și clasa, precum și acceptul dat echipei de proiect de a stoca aceste informații pe durata proiectului (Anexa 2).
  • termenul limită de trimitere a poeziilor este 15 octombrie 2023. Jurizarea va fi efectuată în perioada 16 -22 octombrie 2023, rezultatele urmând a fi publicate cel târziu pe data de 23 octombrie 2023, aici pe site.

Regulamentul integral este disponibil aici. În rest, apucați-vă de scris, scoateți poeziile de unde au stat ascunse, pregătiți clipurile și trimiteți-le către noi.

Proiectul ART3 este finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.