ART3 pentru Sectorul 3

ART3 – Pledoarie pentru Educație și Creativitate este un proiect implementat de ASOCIAȚIA INFORMART ce are ca scop stimularea creativității tinerilor și accesibilizarea actului artistic pentru publicul larg din Sectorului 3 din Municipiul București prin activități de educație non-formală și activități culturale și educative descentralizate, la nivelul cartierelor.

Printre activitățile proiectului se numără: VideoPoezie, o provocare lansată către elevii din Sectorul 3 pentru promovarea poeziei pe rețelele de socializare, ComunitART3, susținerea unor recitaluri din partea artiștilor din echipa de proiect în cadrul a două evenimente culturale organizate în școli și licee din Sectorul 3, 3 pentru 3, spectacol de muzică folk pentru locuitorii Sectorului 3 cu participarea a 3 artiști din Sectorul 3, ce va avea loc pe 27 septembrie la Sala Gloria, Careul de Folk, concurs de muzică și poezie în 4 școli sau licee din Sectorul 3, Bacovia vs. Alifantis – folk în dialog cu literatura română: ”Dialog la ora de română” , cu exemplificări de piese folk pe versuri ale poeților consacrați, prezenți în manualele de limba română, Gala Folkului Tânăr, evenimentul final al proiectului în cadrul căruia cei mai buni trei tineri artiști folk și trei recitatori (6 tineri artiști) vor avea ocazia să evolueze alături de artiști consacrați. De asemenea, un actor profesionist va recita cele mai bune 3 poezii.

În plus, va fi editat un volum colectiv de poezie, după ce, cu ajutorul profesorilor de limba română din școlile partenere, vor fi identificați cei mai talentați elevi care scriu poezie. Nu în ultimul rând, în cadrul activității Studiouri deschise, vor fi realizate o serie de vizite ale elevilor interesați într-un studio profesional de înregistrări și într-un studio de radio, pentru prezentarea carierelor muzicale sau conexe muzicii (de ex. realizator emisiuni muzicale). Vor fi realizate în cadrul activității atât sesiuni de înregistrări (fie a unei piese, fie a unui text/podcast), dar și discuții cu profesioniști (format de radio, playlist, știri, exerciții de dicție).

ART3 – Pledoarie pentru Educație și Creativitate este un proiect finanțat cu fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “ART3 pentru Sectorul 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.