Alifantis 40

Aniversarea celor 40 ani de activitate ai lui Nicu Alifantis au fost sarbatoriti din plin anul acesta iar sarbatoarea nu se termina aici, seria concertelor ce s-au desfasurat la Teatrul Excelsior (despre care puteti citi aici), lansarea albumul Mozaic si concertele pentru lansare de la Opera.

Primele amintiri legate de muzica lui Nicu Alifantis vin inca din copilarie cand auzeam “Cintic di sirminita“, cand nu puteam intelege versurile dar totusi vocea linistitoare imi explica totul. Am crescut avand mereu un mic contact cu muzica folk prin prisma tatalui meu care ma incuraja sa-i ascult pe Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Doru Stanculescu si nu in ultimul rand pe Nicu Alifantis, transformand fiecare piesa intr-o poveste care ascunde mici amanunte fie in versuri fie in linia melodica. Mai tarziu, am descoperit Nichita Stanescu sau George Bacovia si curand am observat ca nu le mai citeam, ci doar le fredonam cand regaseam versurile cunoscute.

Afis Mozaic

Apoi a inceput ForeverFolk si am reimprospatat cunostiintele de folk, descoperind multe piese si artisti noi insa tot la artistii care mi-au bucurat copilaria am ramas. Prin ForeverFolk am ajuns sa-l vad live pe domnul Nicu Alifantis si ciudat e ca pana in prezent, dupa numeroase concerte in diverse locuri, forme si ipostaze, emotia a ramas aceeasi. Se glumeste inca pe seama mea datorita faptului ca la orice concert marca Alifantis ma poti vedea la un moment dat, indiferent de oboseala sau orice stari acumulate, cu zambetul pana la urechi.

Am descoperit apoi si muzica de teatru realizata de Nicu Alifantis iar punctul culminant pentru mine a fost piesa Nevestele vesele din Windsor si colaborarea sa cu trupa byron cand nu mai stiam daca sa fiu atenta la ce se intampla pe scena sau sa ascult cat mai atent muzica.

Concertele sale sunt adevarate spectacole. Fie ca e vorba de Semineu Band (care pana in prezent ramane momentul meu preferat), de concertele alaturi de ZAN sau Jazzappella, de fiecare data concertele sunt spectaculoase.  A devenit deja traditie ca in fiecare an la Festivalul Ziua de Maine de la Alba Iulia, Nicu Alifantis sa surprinda publicul cu un spectacol si mai grandios.

Anul acesta aniverseaza implinirea a 40 ani de activitate. Cum altfel sa sarbatoreasca acest eveniment daca nu prin lansarea unui nou album “Mozaic” , lansare ce va avea loc la Opera Romana pe 20 si 21 mai(mai multe informatii gasiti aici).

Echipa ForeverFolk il felicita pentru toate minunatiile pe care le-a creat si pentru faptul ca nu-si neglijeaza publicul niciodata, ba chiar il rasfata adesea cu noutati. Exista prea putini artisti atat de atenti la operele lor si la modul in care ajung acestea la public, care sa nu se plafoneze in piesele deja celebre si sa le imbrace un pic altfel la fiecare concert, transormandu-se in mici surprize.

Asa cum pe mine m-a marcat o mica parte din cei 40 ani de activitate si cum si eu am “mostenit” de la tata placerea de a-l asculta sper ca la un moment dat la randul meu sa impartasesc bucuria pe care mi-o oferta mie muzica lui. Dar pana atunci am ocazia sa fac asta aici, prin intermediul site-ului.

Detalii despre album si franturi din piese puteti gasi pe site-ul dedicat acestuia www.alifantismozaic.ro

Post Author: Raluca

5 thoughts on “Alifantis 40

    […] Istvan, Alexandra, Andreea, Camelia, Robert, Sabina, Ionela, Răzvan, Adrian, Oana, Georgiana, Raluca, Marius, Silvia, Vali, Zolty, Hristo, Andreea, Zamfir, Ștefan, Giulia, Gabriel, Elena, Robert, […]

    Zamfir

    (14 May 2013 - 23:58)

    Mă bucur că dragostea de muzica lui Alifantis ne apropie. Succes la concurs!

    Mozaic | Alma Nahe

    (16 May 2013 - 07:56)

    […] Campanie-Surpriză BlogalInitiative: Cristina, Cabral, Cristi,  Oltea, Cristina, Auraș,Claudia, Ruxa, Dan Byron, Gabriel,  Chinezu, Nicu, Make, Cristian, Alina,Alexandra, Dragoș, Răzvan, Cătălin, Daniela, Silviu, Ciprian, Valentin, Ioan,Istvan, Alexandra, Andreea, Camelia, Robert, Sabina, Ionela, Răzvan, Adrian,Oana, Georgiana, Raluca, Marius, Silvia, Vali, Zolty, Hristo, Andreea, Zamfir,Ștefan, Giulia, Gabriel, Elena, Robert, Vecinadeblog, Sorinel, Mircea, Olimpia,Alexandra, Mădălin, Iuliu, Dragoș, Mihaela, Elly, Ioana, Mihaela, Crina, Oana,Despresufletulmeu, Gabriela, Oana, Carmen, Andreea, Daniel, Dana, Alina.(Listă “Vinovat”, preluată de la Vlad) […]

    […] Locul 4: O invitație dublă la concertul Nicu Alifantis, din data de 21 mai, ora 19:00 – Opera Națională din București + 10 puncte Blogal – Chirculescu Raluca, care a participat cu această postare. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.