S-au smuls fildesii din Nicu Alifantis la Teatrul Excelsior

Asteptam demult un nou concert Nicu Alifantis la teatrul Excelsior si mai ales astept cu nerabdare lansarea noului album Mozaic. Prima din asteptari a luat sfarsit joi 28 martie, la unul din cele trei concerte sustinute consecutiv  cu scopul de a  celebra 80 ani de la nasterea lui Nichita Stanescu, un poet al caror capodopere sunt atat de des cantate de folkistii romani.

Biletele pentru cele 3 concerte s-au epuizat rapid, iar pentru concertul de joi a fost nevoie de scaune suplimentare. Dupa ce fiecare persoana din public s-a asezat, vocea lui Nichita Stanescu a rasunat in intreaga sala, recitand acele versuri inchinate lui Nicu Alifantis: sa smulgem fildesii din Alifantis […]. Aceeasi senzatie am avut-o la spectacolul lui Radu Beligan cand isi povestea cei 90 ani din viata. Ce emotionant trebuie sa fie ca un mare om, recunoscut si apreciat generatii dupa generatii, sa iti inchine asemena cuvinte!

Intre cele 6 chitari strategic asezate in jurul unui scaun, a aparut curand si Nicu Alifantis, din nou emotionat, desi era a doua seara din seria de concerte. Pentru a scapa rapid de multumirile si mentionarea organizatorilor si a partenerilor, a apelat la o modalitate inedita si anume a improvizat un cantec prin care ii mentiona pe toti, intr-un stil foarte personalizat. E de prisos sa spun cat de mult ne-am bucurat si emotionat cand ne-am regasit in cuvintele frumoase cantate de el, pentru care ii multumim.

Nicu Alifantis Excelsior 2013Pentru aceasta serie de concerte a pregatit in mod special toate piesele pe versurile lui Nichita Stanescu, dar si piese noi sa se asigure “ca nu vom pleca prea curand”. O surpriza placuta au fost si cele doua piese noi, scrise cu cateva zile inaintea concertelor care i-au provocat mari emotii, insa publicul l-a apreciat imediat.

Fiecare piesa atat de cunoscuta are de fiecare data un inceput nou, un moment de chitara pe care initial nu-l recunosti dar apoi iti creaza o mica surpriza imediat ce recunosti cantecul. Au fost piese in care publicul a fost vocea principala pentru refren, in care l-au acompaniat ritmul pocnind din degete fluierand sau aplaudand.

La finalul concertului a fost nevoie de un dublu bis pentru a-l putea lasa pe Nicu Alifantis sa plece de pe scena. A fost un concert reusit ca de fiecare data, cu surprize, cu piese cunoscute dar uneori putin transformate si cu piese noi pe care le asteptam cat mai curand pe noul album.

Post Author: Raluca

1 thought on “S-au smuls fildesii din Nicu Alifantis la Teatrul Excelsior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.