Alina Manole – Concert aniversar 6 ani Luna Patrata

Sunt 6 ani de cand scriam despre seara in care se lansa Alina Manole albumul Luna Patrata la teatrul Ion Creanga si inca cativa in plus de cand o ascultam. De-a lungul anilor de cand am inceput activitatea ForeverFolk au existat o serie de artisti pe care i-am sustinut cu tot dragul. Acei artisti care s-au dezvoltat muzical, care au inteles ca pentru a avea un public constant trebuie sa oferi ceva in schimb (calitate si comunicare constanta cu acestia) si mai ales, cei care nu s-au plafonat intr-un succes de moment, ci au cautat mereu noi forme de a imbunatati ceea ce fac. Unul dintre acesti artisti este Alina Manole.

Putini artisti din lumea folkului romanesc au reusit sa creasca atat de mult, sa evolueze intr-un artist complet, cu o trupa de exceptie si spactacole gandite pana la ultimul detaliu. Si ca tot vorbeam de artistii care o inconjoara, pai sa vedem : Dan Nicolau, un trompetist de exceptie pe care il puteti vedea si in concertele trupei VUNK, Raul Kusak la clape care are nenumarate colaborari importante, implicat de asemenea si in seria de concerte Joia Pacatosilor a Alinei, ba mai mult nu o data a impresionat la Vocea Romaniei remarcandu-se din band-ul live al showului, Ovidiu Condrea tobosarul care i-a fost alaturi in toti acesti anii dar si Adrian Flautistu – contrabasist pe care nu de putine ori l-am regasit in muzica lui Nicu Alifantis. alina 6 ani

Cunoscuta ca fata cu Luna Patrata, mai apoi ca cea care a initiat curentul de folk-jazz, mereu in cautarea versurilor perfecte care sa spuna cea mai buna poveste, Alina a sarbatorit pe 12 martie 6 ani de la lansarea primului ei album. Locul ales, unul elegant si potrivit pentru povestile de sarbatoare : Hard Rock Cafe.

In cei 6 de cand am participat la lansarea albumului Luna Patrata s-au schimbat destule : abordarea muzicala a Alinei a trecut de la folk spre jazz, oamenii care sunt alaturi de scena pe ea s-au schimbat, povestile despre iubiri au  capatat o tenta de lumina iar fiecare dintre albumele lansate ulterior au adus nuante noi in muzica ei. Pe de alta parte, exista constante frumoase in toata acesta evolutie muzicala : emotiile de la fiecare concert si puterea de a transmite emotia de pe scena spre public.

Aniversarea lunii patrate ne-a demonstrat inca o data puterea Alinei de a ne purta prin viata si dragoste cu imagini muzicale extrem de clare. Ne-am transpus in relatii imperfecte, in amanti si amante, in oameni care cauta mereu raspunsuri. Prima parte a concertului a fost dedicata pieselor « de suflet », cele care te pun un pic pe ganduri si care s-au adunat in mod firesc de-a lungul anilor (Despre mine, Fix in seara asta, Ti-as desena, Marea). Cea de-a doua a strans energiile si emotiile intr-un recital cu puternice nuante de jazz, cu multa joaca si multe zambete de ambele parti. A inceput in forta cu o piesa in care Alina a renuntat la chitara (Tu taci) si i-a lasat pe baietii de pe scena sa isi puna in valoare instrumentele.

Alina este genul de artist care ti se lipeste de suflet imediat ce o asculti. Nu de putine ori am vazut oameni straini de muzica folk sau jazz care au fost imediat impresionati de concertele Alinei. La fiecare concert reuseste sa atraga public nou, un lucru deloc simplu si nu in ultimul rand, reuseste sa epuizeze rapid discurile (joi am aflat ca mai erau ultimele 25 exemplare din Fericirea de luni dar care au zburat rapid dinainte sa anunte).

Finalul de concert a insemnat Luna Patrata, cantata mai mult de catre public. Un final care a strans toate povestile din ce cei sase ani, toate emotiile serii aniversare si care ne-a lasat pe toti cei din sala cu un zambet si o stare de bine pe care sa le purtam spre casa.

Draga Alina, felicitari pentru tot ce ai reusit si suntem siguri ca vor urma inca multe alte suprize si bucurii muzicale de la tine si sa duci luna patrata cat mai des si peste hotare. In caz ca nu stiati, Alina pe 17 aprilie va concerta la Stuttgart Germania.

Post Author: Raluca

1 thought on “Alina Manole – Concert aniversar 6 ani Luna Patrata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.