Luna Patrata la Bucuresti

Sunt seri pe care le astepti cu inima plina, parca stiind ca ceea ce te va astepta va fi un moment frumos. Una dintre aceste seri a fost sambata, 28 martie, data cand la Bucuresti, Luna a devenit patrata sub bagheta fermecata a Alinei Manole.

Sala teatrului Ion Creanga a fost o alegere potrivita pentru ceea ce s-a dovedit a fi o seara de folk-jazz de exceptie. Dincolo de a fi muzica, evenimentul a fost in mare parte senzatie. Nu numai auditiv, dar si vizual, prin jocuri de lumini, prin proiectii video, toate multandu-se pe produsul muzical de calitate pe care il savuram.

Alina declara: “Cant despre fiecare cuplu de amanti, despre fiecare relatie imposibilă, despre fiecare prietenie fara finalitate, despre fiecare meteor indragostit, despre fiecare încercare de casatorie, despre fiecare dintre Femei şi despre mult din Bărbaţi. Simt inceputul de dragoste, simt finalul, simt echilibrul, simt tradarea, simt limitele şi întotdeauna trec dincolo de ele.” Alaturi de Adrian Cristescu, Dragos Serbanescu (contrabas), Tudor “Teddy” Olar (bass), Dan Nicolau (trompeta), si de invitaţii speciali Mircea “Mysha” Ungureanu (chitară solo) si Adrian Nour (step si pantomima), Alina Manole ne-a prezentat prietenul invizibil, detaliile vietii, sirenele ce se plimba prin oras, amante si amanti, casatorii in stil italian, ne-a vorbit „Despre mine” (despre ea si toate femeile ce au iubit), sau despre ”Dragostea in 3”. Am avut parte de piesele cunoscute, bineinteles intr-o haina noua datorata interpretarii, si de cateva piese noi. Momente speciale ar fi multe. O sa ma opresc la doua dintre acestea. Intrucat Ora Pamantului ne-a prins in plina lansare, am avut momentul “eco”. Luminile date la minim, si Alina interpretandu-ne o piesa, singura. De mentionat ca aceeasi Alina ne-a adus aminte de cum a fost acum 10 ani, cand a castigat premiul Om Bun cu piesa “Colinda Copacului“.

Una dintre piesele cu gust ironic din discografia Alinei, “Te iubesc atat de…” a fost primita de public cu bratele deschise. Deschise la propriu, intrucat micul gest de deschidere a bratelor pe versurilor “te iubesc atat de…”, lansat intr-o seara de FolkFrate a cuprins, de la cei cativa cunoscatori publicul, si nu in cele din urma pe Alina, care a lasat chitara din brate pentru a ne arata cum e cu “asa si-asa”.

Am fredonat impreuna cu Alina majoritatea pieselor, incet, de parca un ton mai sus ar destrama vraja ce se asezase incet in sala teatrului.

Finalul concertului a adus insa un public plin de cantec si frumos, care a cantat impreuna cu Alina „vreau sa imi cumperi o luna patrata”, care a zambit la fiecare floare oferita si care a impartasit o parte din visul ei transformat in realitate.

Pentru ForeverFolk,
Oana si Raluca
Foto: Octavian C. Pica

[nggallery id=10]

Post Author: Marius Matache

5 thoughts on “Luna Patrata la Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.