Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa”

Un regal de muzica, balet si spectacol se desfasoara zilele acestea in Bucuresti. Este vorba de Festivalul Intrenational al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa”, ce se desfasoara intre 14 si 27 noiembrie, la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”.

Vor avea loc o seria de spectacole, fie productii romanesti sau straine, menite sa aduce opereta in atentia iubitorilor de muzica. Cele mai tari prezente in festival sunt:  “Baroneasa Lili”, de la Teatrul de Stat de Comedie Muzicala Sankt Petersburg, “Vaduva vesela”, Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” in parteneriat cu Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, ”Printesa circului”, Teatrul Academic de Opereta din Kiev, “Orfeu în infern”, Teatrul Municipal din Brno, “Silvia”, Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta.

De asemnea, cateva seri de gala vor renuni în recitaluri mari artisti. Astfel, vom avea parte de Gala Internationala a Operetei (17 noiembrie), cu solisti ai teatrelor de opereta din Praga, Budapesta, Kiev, Sankt Petersburg si Bucuresti; Gala Internationala de Balet (19 noiembrie), cu prezenta unor nume precum Adina Tudor, Florin Fieroiu, Ayako Kikuki, Diana Ferencz, Răzvan Mazilu, Robert Enache sau Ludmila Konovalova; iar pe 22 noiembrie Gala Tinerilor Muzicieni urmata de Gala Celor Trei Tenori (Alfredo Pascu, Teodor Ilincai si Vlad Mirita).

Pe langa toate aceste gale in programul festivalului se mai afla o seara dedicata muzicii vieneze, plina de valsuri si polci, spectacole ale unor coruri laice sau religioase, dar si recitaluri de muzica clasica sau jazz.

Festivalul va fi incheiat de un recital al trupei „Gotan Project”.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.