Lansare de carte – Triumful prostiei

Marti, 2 septembrie 2008, la libraria Diverta Magheru, acolo unde timp de peste trei decenii s-a aflat Magazinul Eva, Editura Nemira a lansat o carte inedita care se numeste Triumful Prostiei si este un mic tratat despre prostia inteligentei, scrisa de Belinda Cannone.

Aceasta carte a avut o lansare mai mult decat neobisnuita implicand si o lansare teatrala, astfel ca tineri absolventi ai Facultatii de Teatru a Universitatii Hyperion, sub indrumarea actritei Rodica Mandache, au pus in scena fragmente din carte.

Despre carte putem spune doar atat: Belinda Cannone, o romanciera si eseista de succes, abordeaza cu umor si fina ironie mecanismele care produc prostia tocmai pe taramul cel mai indepartat acesteia si anume INTELIGENTA. Scriitoarea confirma temerile noastre conform carora prostia nu doar evolueaza, ea se innoieste neincetat si nu exista nimic mai surprinzator decat neghiobia desteptaciunii. Poate suna ca un paradox, insa prostia intelepciunii chiar exista si este mai raspandita chiar decat prostia in stare pura. Un apel la responsabilitatea intelectuala, dar, mai intai de toate, Triumful Prostiei este o satira profunda despre mintile noastre imbuibate de atata… cunoastere.

O carte care merita citita, o carte care nu numai ca trage un semnal de alarma impotriva raspandirii nestiintei (numele de scena al prostiei), dar mai intai de toate o carte indrazneata care prezinta eforturile scriitoarei Belinda Cannone de a aduce in fata ta, cititorule, anumite aspecte ale mintii umane ascunse de ochii lumii. Asadar, echipa Foreverfolk iti recomanda cu tarie Triumful Prostiei.  Lectura placuta!

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.