100 Cantece folk nu este un top in adevaratul sens al cuvantului. Cele 100 de melodii nu sunt asezate intr-o ierarhie valorica, ci doar una alfabetica. De asemenea, exista si unele limitari (un artist poate fi prezent cu maxim 5 piese), pentru a nu monopoliza aceasta colectie. De asemenea, am incercat sa atingem toate “colturile” muzicii folk – corifeii pe care ii iubim cu totii, Cenaclul Flacara, folk de munte, muzica folk a generatiei noi, piesele nelipsite din cluburi.
Daca veti avea curiozitatea sa numarati piesele, veti observa ca sunt doar 98, nu este o greseala, ci am pastrat 2 locuri libere pentru piesele cele mai votate de dvs. pentru a aparea alaturi de celelalte piese deja mentionate.
Pentru a gasi mai usor piesele, sunt distribuite in 3 posturi: A-D, E-M, N-Z. Va uram auditie placuta si asteptam comentariile dvs.
Ecoul – La o cana cu vin
Emeric Imre – Nebun De Alb
Eugen Avram – Cantec pentru tine
Florin Chilian – Cantecul Avocatului (Termopane, termopane)
Florin Chilian – Zece
Gil Ionita – Sala De Asteptare
Horia Stoicanu – In sala pasilor pierduti
Ion Hagiu – Caciula
Karma – Vantul
Karma – Country palinka
Liviu Nechita – Ploaia
Madalina Amon- Nu-s parale, nu-s!
Madga Puskas – Ana lui Manole
Maria Gheorghiu – Vara intamplator
Majay Gyozo – Totusi iubirea
Mircea Baniciu si Pasarea Colibri – Vara la tara
Pasarea Colibri- Andrii Popa
Mircea Baniciu – Daca ai ghici
Mircea Baniciu – Esarfa in dar
Mircea Baniciu – Scrisoare de bun ramas
Mircea Bodolan – Ranitul dintre linii
Mircea Florian – Podul de piatra
Mircea Vintila si Pasarea Colibri – Hanul lui Manuc
Mircea Vintila – Miruna
Mircea Vintila – Pamantul deocamdata
Mircea Vintila – Popa Nan
Mircea Vintila – Adio, deci pe curand
6 thoughts on “100 Cantece folk (E-M)”
Cami
(18 October 2009 - 21:08)La Mircea Baniciu – Scrisoare de bun ramas, nu e vocea lui Mircea Baniciu. Va rog sa corectati cat mai rpd!
Marius
(19 October 2009 - 13:59)este vocea lui, dar …din tinerete 🙂
Aurel Gherghel
(28 October 2011 - 08:52)Multumiri si felicitari pentru Marius! Abia astazi am descoprit acest foreverfolk,com si trebuie sa recunosc ca peste jumatate dintre piese nu le-am auzit pana acum. In schimb, pentru cele “batrane” am organizat Gale sau festivaluri, am facut inregistrari si mai mult, am fost un prieten apropiat, incapand cu 1969 (Festivalul 303), 1970 (Clubul de la ora 7 si galele Saptamana), 1971 (Festivalul National Pop al Club A) sau 1973 (Prima editia a Festivalului Primavara Baladelor). Apoi, dupa 1974 a inceput si Cenaclul Flacara, prin care Adrian Paunescu a largit mult aria de audienta a muzicii folk.
Ca propuneri, as include multe, intre care pe Dorin Liviu Zaharia si de ce nu, “Pe mine Mircea ma cheama” a lui Florian. Dar este excelenta si aceasta grupare…
Marius
(28 October 2011 - 20:40)@Aurel Gherghel – domnule Gherghel, va multumesc pentru cuvintele dvs., eu stiu cine sunteti de mai multa vreme si stiu ce ati facut pentru muzica folk si pentru muzica in general. Aprecierile dvs. inseamna enorm. Poate chiar odata ne intalnim sa stam de vorba pe indelete.
Ardelean Emilia
(10 November 2018 - 20:32)Am o caseta cu muzica folk pe care o ascult cu mare emotie si incantare sufleteasca !… Printre melodii se afla versurile poeziilor : De poti!… ( E. Kipling ) , Calul meu albastru… etc. cantate de o voce feminina cu un timbru cald , asemanator Mihaelei Mihai , Tatianei Stepa sau Magda Puscas Ma obsedeaza acest gand : oare cine canta ?! Le-am cautat pe You-tube dar nu le gasesc ca si muzica folk cantate de o asemenea voce dumnezeiasca !… Ma puteti ajuta ?Va multumesc !
Marius Matache
(11 November 2018 - 15:03)@Ardelean Emilia cred ca e vorba de Adriana Ausch 🙂