Mozart Really Rocks

Va povesteam aici de un spectacol aparte, ce imbina rockul si muzica clasica, intitulat, extrem de inspirat, “Mozart rocks!”. Vineri, 9 aprilie, am avut placerea si onoarea sa assist, alaturi de alti reprezentanti ai presei, la repetitia “oficiala” pentru concertul “Mozart Rocks!”

Si ce mi-au auzit urechile e greu de redat in cuvinte. In primul rand, orchestra este incredibila. Probabil e visul oricarui artist, indiferent de genul abordat, sa cante cu o orchestra in spate (nu sunt putine exemplele in care trupe sau artisti rock, blues sau pop au prezentat concerte cu sprijinul unor orchestre simfonice). Apoi, cand spun “dirijor”, eu ma gandesc la un domn trecut de 50 de ani, cu par grizonat spre alb, usor scortos chiar. La repetitia de azi, Maestrul Tiberiu Soare parea mai degraba unul din chitaristii de rock decat cel care “corecta” patrimile trombonului sau care “dicta” corectarea partiturilor in anumite momente. Chitaristii? S-au integrat rapid in “disciplina” de orchestra, au discutat fiecare bucata cu Maestrul Tiberiu Soare si doar instrumentele si alura ii deosebeau de instrumentistii orchestrei.

Nu voi dezvalui ce se va canta maine si nici cine sunt “solistii” care vor urca pe scena. Dar va asigur ca “Mozart Rocks!” este un show pe care nu trebuie sa il ratati. Pana duminica, puteti cumpara bilete din reteaua Eventim. Pentru a va convinge, iata cateva poze de la repetitia de astazi de la Ateneul Roman.

[nggallery id=76]

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Mozart Really Rocks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.