Ovidiu Scridon

Nascut pe data de 6 octombrie in orasul Tarnaveni din judetul Mures, este fascinat inca de la inceput de fenomenul “Cenaclul Flacara” si astfel ajunge sa indrageasca chitara si totodata muzica folk.

Inca din perioada studentiei, una din piesele lui este declarată oficial Imnul studentilor din Romania si este prezent in numeroase spectacole studentesti din capitala si festivaluri de muzica folk. In toti acesti ani scrie versuri, compune muzica si pentru o scurta perioada de timp este membru al Cenaclului Totusi Iubirea.

In anul 1996 realizeaza primele inregistrari in studioul B’inisor al lui Valeriu Sterian, editand albumul “Intr-o zi”.

După absolvirea facultatii devine coordonatorul de antena al postului Radio Total, moment in care prioritatile urmeaza o alta cale, mai putin cea a muzicii folk, determinand o absenta indelungata de pe scena folkului.

Dupa intoarcerea din America, in primavara anului 2007, incepe seria concertelor prin cluburile bucurestene si din tara, precum: Laptaria lui Enache, Casa Studentilor Preoteasa, Expirat, Big Mamou, El Grande Comandante, Nautilus, Downstairs, Iron City (in cadrul serilor organizate de Bocancul Literar – Pariu pe prietenie), Mojo, Prometheus, Oaky – Cimpina, Campingul Delfinul – Sfintu Gheorghe, Autograf, Irish Pub– Cluj Napoca, The Office – Tirgu-Mures, etc.

Este de asemenea prezent la numeroase festivaluri reusind performante precum :

 • iulie 2007 este unul din finalistii ultimei editii a “Festivalului de Muzica Tinara Prometheus” din Sfintu Gheorghe, eveniment ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis;
 • martie 2008, locul 3 la prima editie a festivalului “Folk Tirgoviste”;
 • iulie 2008 Tabara de folk, Vulcana, judetul Dimbovita, alaturi de grupul Karma;
 • august 2008, locul 2 la prima editie a festivalului “La Suceava in Cetate”;
 • octombrie 2008, Premiul special “Gabi Dobre” si Premiul de creatie, pentru cea mai buna piesa folk (Mi-e dor …) “Festivalul Castanilor” din Ploiesti;
 • mai 2009 premiul 1 la festivalul “Baladele Dunarii”, Galati;
 • iunie 2009 Trofeul Bucovinei pentru intreaga cariera folk in cadrul festivalului “La Suceava in cetate”, moment in care oficial se retrage din concursurile de muzica folk.
 • august 2009 Tabara Nationala de Folk, Calafat.

Este prezent pe scena din Vama Veche, dar si in octombrie pe cea a Teatrului National din Caracal, in cadrul festivalului “Folk You”, organizat de Jurnalul National.

In octombrie 2009, este invitat sa cante alaturi de marile nume ale folk-ului, in Gala celei de-a 10-a editii a “Festivalului Castanilor”, Ploiesti.

Urmeaza noiembrie 2009 si recitalul din cadrul “Festivalului de Muzica Folk si Poezie”, organizat de Teatrul Gong din Sibiu, alaturi de Nicu Alifantis, grupul Poesis, Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Ducu Bertzi.

Canta de asemenea in recital in ultimele editii ale festivalul “Om bun” (2008 si 2009) iar in perioada decembrie 2009 – martie 2010, canta alaturi de Ovidiu Mihailescu, Silvan Stancel, Walter Ghicolescu, Marius Matache, Titus Constantin, Jul Baldovin, Puiu Cretu, Nicu Zota, s.a. in cluburile de folk din Bucuresti si din tara.

Totodata este invitat si participa la toate emisiunile radio si TV de gen, precum: “Gaz pe folk”- TVR2, “Omul cu chitara”- Radio Romania Actualitati, “In cautarea folk-ului pierdut”-TVRM, Radio Bucuresti, Radio3net, NewsFM, etc.

De curand a semnat un contract cu casa de productie Zoom Media & Film si momentan se fac inregistrari pentru un nou album si are in curs de aparitie un volum de versuri “Portretul unui gand” si unul de proza “Cum am descoperit America”, la editura Tritonic.

Foto: Marius Matache si colectie personala Ovidiu Scridon

[nggallery id=79]

Post Author: Raluca

3 thoughts on “Ovidiu Scridon

  Cornelia

  (2 May 2010 - 16:23)

  Eu am ajuns in Ploiesti pe la ora 9 seara si atunci nu a mai cantat decat Seicaru,Baniciu…dar pe Ovidiu nu l-am auzit…si s-a terminat asa repede…Am plans mult in seara aceea sa pot ajunge la “Festivalul Castanilor”.Ma bucur ca a patruns fiorul folk si in sufletul meu…Va multumesc!:d

  Tica Stan

  (5 May 2010 - 12:45)

  E bine.

  johana

  (25 June 2010 - 14:41)

  Ovidiu Scridon e cel mai bun artist de folk din Romania. Iar cand incepe sa te incante cu muzica lui in prezenta unui pahar de vin rosu totul devine divin. Mult succes Ovidiu. Ne vedem in Tg-Mures.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.