Poesis si Alexandru Andries cu Ioana Maria Mintulescu la Cinema Scala

Poesis e un duo care se vede rar in Romania. Aceasta e o afirmatie cu sensuri multiple, gratie limbii romane atat de bogata in aceasta privinta.

In primul rand, din punct de vedere muzical. Marius Batu si Eugen Baboi sunt 2 muzicieni al carui grad de compatibilitate artistica poate fi cu greu egalat. Eugen Baboi este principalul compozitor al pieselor grupului, in timp ce Marius Batu este un muzician desavarsit in ceea ce priveste instrumentatia (este, probabil, cel mai bun chitarist din lumea folkului) si vocile adiacente liniei principale.

In al doilea rand, datorita distantei dintre Romania (unde locuieste Marius Batu) si Calgary, Canada (unde “domiciliaza stabil” Eugen Baboi). Distanta care insa nu i-a impiedicat pe cei doi sa editeze cel de-al doilea album Poesis, intitulat Babilon, aparut in 2007, sau sa apara constant in concerte in Romania in festivaluri de folk sau in cluburi de profil.

Pe 17 mai, Poesis = Marius Batu + Eugen Baboi continua seria concertelor de bonton gazduite de cinematograful Scala din Bucuresti. Nu singuri, ci avand alaturi Invitati de suflet intr-un recital de mult dorit: Alexandru Andries & Ioana Maria Mintulescu. Alexandru Andries nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind unul din cei mai prolifici cantautori romani.

Pretul unui bilet este de 65 de lei. Acestea se gasesc la Cinema Patria, Cinema Scala, Magazinul Muzica, magazinele Diverta si online pe www.bilete.rowww.blt.rowww.myticket.ro si www.ticketpoint.ro

Drept concluzie? Afisul evenimentului si cea mai cunoscuta piesa PoesisCantec  soptit.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.