Trubadur pe Drumul Cetăților

Când am auzit pentru prima dată de aplicația Drumul cetăților nu m-am gândit decât ce scuza bună e pentru a vizita alte locuri noi sau pentru a revedea cetăți vizitate anterior dar care au oferit prea puține informații despre istoria lor. Bitdefender România s-a gândit că Drumul cetățior nu poate ocoli cetățile fortificate din Mediaș, care ascund numeroase legende și povești, multe din ele fiind încă necunoscute multora.

Dacă ne citiți de ceva vreme, ați aflat deja ce drag ne este orașul Mediaș și în special oamenii de acolo, așa că, Bitdefender România alături de Primăriei Municipiului Mediaș și Biserica Evanghelică C.A. Mediaș îmbină muzica și istoria într-un concert intitulat Trubadur pe Drumul Cetăților. Începând cu ora 18:00, în curtea bisericii fortificate Sfânta Margareta, Marius Matache  va cânta alături de de Cristi Mihai (nai, voce) și Alex Panfilov (chitară, percuții). Agenda Trubadur Drumul Cetaților

Aplicația Drumul Cetăților te ajuta sa aflii lucruri noi despre istoria fortificațiilor din România încă de la începuturile dacice până mai aproape către bisericile fortificate. Strategiile de apărare românești ies din cartea de istorie direct în smartphone. Mergi pe firul istoriei, vizitezi locuri populare sau descoperi secrete știute doar de cunoscători și poți deveni Străjer, Logofăt, Vornic sau chiar Voievod.  Nu doar ca afli detalii istorice noi, dar parcă te și ambiționează să vizitezi cât mai mult ca să ajungi la un nivel înalt.

De fiecare dată când dai Check-In prin aplicație la o fortificație istorică, crești în rang ca dovadă a faptului că aperi istoria românească, afli povestea locului și poți povesti mai departe despre isprăvile strămoșilor noștri. Bitdefender premiază drumeții cu sisteme de apărare din timpurile noastre, așa că utilizatorii pot câștiga în aplicație soluții de securitate pentru computer și dispozitivele mobile, recunoscute la nivel global. Aplicația o puteți instala pe orice telefon sau tabletă cu Android sau iOS și poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

Așadar, pe 24 august se îmbină istoria și muzica intr-un concert aparte din curtea bisercii fortificate Sfânta Margareta din Mediaș, iar un concert într-un decor aparte nu trebuie ratat.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.