Salonul de Carte Bookfest 2011

Se discuta mult si des (si uneori steril, trebuie sa recunoastem) despre o criza a literaturii si a placerii lecturii. Se discuta chiar mai mult despre faptul ca fluctuatiile economice au produs cutermure iremediabile pe piata de carte. Cu toate acestea, AER (Asociatia Editorilor Romani) se incaptaneaza sa demonstreze contrariul. Iar pentru a convinge, AER va invita la cea de-a sasea editie a Salonului de Carte Bookfest, intre 25 si 29 mai, la Romexpo.

Devenit deja o traditie, Bookfest nu propune doar un spatiu in care veti putea gasi carti care sa va poarte din zonele practice sau pur si simplu educationale ale vietii, pana la cele literare, ci si un spatiu mediatic intre cititori si autori, un spatiu de dezbatere pentru acestia, dar si pentru autori din zone diferite (tara invitata pentru 2011 este Ungaria).

Astfel, pe parcursul celor cinci zile veti gasi printre invitati nume celebre in tara vecina (Peter Esterhazy, Attila Bartis, Adam Bodor sau Gabriella Koszta), in dezbateri cu autori romani (Mircea Cartarescu, Gabriela Adamesteanu, Filip Florian sau Alex Stefanescu), dar si cu cei din public, in incercarea de a demonstra faptul ca literatura nu se limiteaza doar la o zona strict delimitata geografic, ci face parte dintr-un patrimoniu cultural mult mai larg.

Bineinteles, printre toate acestea vor fi strecurate lansari de carte, si deja clasicele evenimente de seara (trupa teatrului Masca, un proiect muzical al lui Mircea Tiberian alaturi de Luiza Zan, sau concertul lui Mike Godoroja&The Blue Spirits).

Toate detaliile programului le puteti gasi aici.

 

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.