Folk Maraton: un nou episod dintr-o cauză demult pierdută

UPDATE, 7 octombrie: Iată ce a postat Alexandru Andrieş pe profilul său de facebook. Q.E.D.

‎:))) pentru cei interesati : maine, 4 octombrie 2011, nu va avea loc concertul programat la Sala Palatului, iar organizatorii l-au mutat in noiembrie – eu am aflat din “gura lumii”, si i-am anuntat pe organizatori ca in noiembrie nu voi participa la evenimentul lor, pentru ca nu doresc sa fiu asociat cu astfel de practici pe care le consider neserioase – va multumesc pentru intelegere si ramine sa ne vedem la alte concerte, ca sigur n-au intrat zilele-n sac :)))

Nici o zi fara un comunicat de presă despre Folk Maraton. După ce a fost reprogramat de mai multe ori, ultima oara pentru 9 noiembrie, de această dată evenimentul-maraton de folk a fost anulat, fără a fi anuntat vreun motiv clar. Iata comunicatul sec primit.

Din motive independente de Sala Palatului, organizator al evenimentului, spectacolul FOLK MARATON  din data de 4.10.2011 (reprogramat in data de 9.11.2011) s-a anulat.

Ne cerem scuze fata de spectatorii care si-au achizitionat bilete de acces la acest eveniment. Biletele pot fi returnate in perioada  4 octombrie – 15 noiembrie 2011 la punctele  de vanzare de unde au fost achizitionate, pentru recuperare contravalorii acestora.

Istoria Folk Maraton

Prima ediţie a Folk Maraton a avut loc pe 30 septembrie 2009 (click aici pentru recenzie), iar organizatorii, încântaţi de reuşita serii, au hotărât ca evenimentul să devină o serie de spectacole . Cea de a 2-a ediţie a fost programată iniţial pentru 16-17 aprilie 2010, urmând să aibă şi o componentă competiţională pentru tineri artişi. Ulterior, spectacolul a fost redus la o singură zi şi amânat pentru 10 octombrie 2010. Care însă nu a mai avut loc.

În august 2011 apare anunţul unui nou Folk Maraton, ce urma să aibă loc pe 4 octombrie 2011. Care pe 2 octombrie este amânat, iniţial pentru 22 noiembrie şi ante-programat pentru 9 noiembrie. Ultimul comunicat, primit pe 6 octombrie, anunţa anularea Folk Maraton.

Concluziile vă invităm să le trageti singuri. Şi, dacă doriţi, să ni le împărtăşiţi, pentru că sincer, noi nu ştim ce să mai credem.

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “Folk Maraton: un nou episod dintr-o cauză demult pierdută

    flori

    (7 October 2011 - 20:17)

    concluzia e ca niciun om normal la cap n-o sa-si mai ia vreodata bilet la folk maraton:)))
    eu mi-as fi dorit mult sa-l ascult pe andries, dar pentru ca ma temeam fix de ce s-a intamplat si pt ca nu-s din buc, sa-mi permit sa fac o plimbare doar ca sa returnez biletul, am zis pas:))

    emilia

    (8 October 2011 - 00:57)

    mda… eu deja o să devin expert în plimbat până la Unirea pentru returnat bilete… deja sunt la a doua experiență, poate la anul reușesc să mă abțin 🙁

    christ

    (30 October 2011 - 19:11)

    Ar fi multe motive, lipsa de bani, imposibilitatea unor artişti de a participa, lipsa unei locaţii pentru o dată anume, lipsa de interes din partea publicului etc. Oricare din aceste motive ar fi fost de-ajuns pentru anularea concertului. Faptul că totuşi a fost reprogramat de vreo 2 ori mă face să cred că organizatorii chiar şi-au dat silinţa.
    Din păcate fenomenul nu e singular, vezi ”Om Bun 2010” care a fost redus la doar 1 zi faţă de 3 cât dura de obicei, vezi ”Folk You 2011” care a fost un ghiveci de stiluri muzicale.
    Trebuie să recunoaştem cu durere că folk-ul se cam duce de râpă şi numai din cauza publicului care… nu prea mai există, iar cei rămaşi, datorită vârstei, nu mai consideră o prioritate cumpărarea de bilete, CD-uri etc.
    Revenind la concertul anulat, ar fi fost politicos ca organizatorii să dea mai multe explicaţii, am fi privit chestiunea cu mai multă înţelegere

    Marius

    (30 October 2011 - 19:45)

    @christ – sunt de acord cu tine, organizatorii puteau da mai multe explicatii – sunt convins ca nici ei nu si-au dorit asta, dar asta nu inseamna ca un comunicat sec e suficient pentru cei care au dat banii pe bilet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.