Jazz de înaltă clasă la Bucureşti şi Sibiu

Cu siguranta jazzul este o nisa muzicala ce poate parea ingusta in Romania, dar la fel de sigur este ca cei care stiu sa se bucure de muzica buna si cunoscatorii isi vor face timp in programul lor pentru unul din cele doua concerte ale Victor Bailey Group. Acestea vor avea loc in Bucuresti (1 noiembrie, Hard Rock Cafe) si Sibiu (2 noiembrie 2011).

Victor Bailey este recunoscut drept unul dintre cei mai mari bass-isti ai lumii, cu un sunet inimitabil de jazz-funk, si cu o istorie de artist care nu numai canta, dar care compune, se implica in viata diverselor trupe cu care colaboreaza si care inregistreaza in momentul de fata un succes de zile mari alaturi de grupul ce poarta numele sau (alaturi de care de altfel va concerta in Romania si care ii cuprinde pe Poogie Bell, Peter Horvath si Michael “Patches” Stewart).

Bailey s-a remarcat inca din tinerete ca un bassist de exceptie cand, la numai 19 ani, s-a alaturat trupei inovatoare de fusion jazz, Weather Report. Alaturi de acestia a intrat sub lumina reflectoarelor, iar de-a lungul timpului colaborarile sale au inclus artisti precum Joe Zawinul, Mary J. Blige sau Madonna. Poate tocmai trecere prin zeci de experimente muzicale si zone de influenta muzicala diversa au dus catre sunetul unicat promovat de artist, ce se incadreaza in zona de post-funk-jazz.

Poggie Bell (tobe) este un artist ale carui batai pot fi auzite in inregistrari cunoscute la nivel mondial de jazz, R&B, soul sau hip-hop. De altfel, cariera sa a debutat in copilarie, daca luam in considerare ca la doi ani si jumatate aparea alaturi de tatal sau (profesor de muzica si cantaret de jazz) la Pittsburgh’s Carnegie Hall. Printre colaborarile sale se numara Marcus Miller, Roberta Flack, David Bowie, Al Jarreau si  Vanessa Williams.

Michael “Patches” Stewart (trompeta). Dupa un debut facut la 16 ani si 8 ani in trupa lui Al Jarreu, intrarea lui Stewart in trupa lui Marcus Miller i-a adus acestuia o confirmare a valorii sale muzicale prin apropierea stilului sau de perioada tarzie a lui Miles Davis. Printre colaborarile sale se numara cele cu Quincy Jones, David Sanborn, George Duke and Whitney Houston.

Peter Horvath (clape): La fel ca si ceilalti componenti ai trupei, responsabilul de clape are la activ numeroase colaborari cu nume sonore precum Bobby Hutcherson, Joe Henderson, Aretha Franklin, Lalah Hathaway, Melba Moore, Keith Washington, Richie Cole, Ernie Watts, Oakland Symphony, Ray Obiedo.

Un basist de talia lui Victor Bailey nu putea strange in jurul lui decat o serie de artisti la fel de prolifici si potriviti pentru un sunet cu accente funk si groove. Prin urmare, sunteti asteptati sa va bucurati de muzica de calitate si atmosfera jazz.

Un eveniment MHO Music.

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.