Festivalul ”Club A” – ediția 2012

Pentru studenții proaspăt veniți în București, Club A reprezintă un fel de loc emblematic de întâlnire și socializare. Dar dincolo de acest rol asumat, Club A este, cel mai degrabă, asociat cu manifestările sale culturale, în special cele care privesc promovarea muzicii de calitate, de mai bine de la 40 de ani de la înființare. Sunt nenumărați artiștii care s-au lansat aici, și cam tot așa albumele ce au urmat acestor lansări. Ideea unui Festival a prins contur în 1969, atunci când a avut loc prima ediție (următoarele ediții au avut loc în 1969, 1971, 1979, 1981, 1990, 1999, 2011), și scopul său inițial a fost acela de a promova și premia trupele aflate la început de drum.

Anul acesta, între 18 și 20 mai, sunteți așteptați la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Club A, în Centrul Vechi al Bucureștiului – mai exact Piața Sf. Anton/ Hanul lui Manuc. Tocmai pentru că dincolo de dorința de a promova muzica de calitate, Club A dorește să promoveze și trupele ce aduc un plus de noutate și originalitate pe scena rock a muzicii românești, în cadrul Festivalului vor evolua trupele premiate în cadrul competiției Trofeul Club A – Avanpost Rock.

Astfel, programul și invitații îi regăsiți mai jos:

  • vineri 18 mai Maya, Changing Skins, Tectonic, Les Elephants Bizarres, Țapinarii, Timpuri Noi, Vița de Vie, URMA, Cargo;
  • sâmbătă 19 mai Nu & Apa Neagră, Ad Hoc, Blackbeers, The MOOoD, Partizan, Vunk, Paraziții, Direcția 5;
  • duminică 20 mai – Flesh Rodeo, Luni la Teatru, Manfellow, Grupul de Rezistență, Luna Amară, Trupa Veche. ZOB, OCS, Celelalte Cuvinte.

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.