Piese ce merită ascultate (Ep. 82)

Dacă românii cunosc R.O.A. ca fiind băieții care cântă piesa cu Ne place, place, place, vă informăm că există în Statele Unite un artist român care cântă sub numele de RoA, brand înregistrat în SUA. Pe numele său Romell Mircea Alaman, este născut în Brașov în 1977 și cântă la chitară de când se știe, pentru ca mai apoi să învețe să cânte și la fluier și alte mici instrumente de suflat (ocarină, muzicuță). În facultate înființează alături de Nelu Lazăr grupul Taine Folk, o trupă ce ajunge să fie prezentă la majoritatea evenimentelor culturale din Brașov. Apoi, “luat de val și de beția lumii, am ajuns în SUA, unde momentan îmi duc dorul și visele de acasă”.

In 2005, se reapucă de cântat și înregistrează peste 30 de cântece, pentru ca în decembrie 2008 să termine primul său album. cateva cantece..cam vreo 30 la numar. Cam pe la jumătatea lui Noiembrie 2008 termină primul album, intitulat Legende cu lupi. Piese de pe album pot fi ascultate pe site-ul său oficial, www.roalaman.com. La Piese ce merită ascultate vă propunem piesa Mă duce

RoA – Mă duce

Cea de a doua piesă îi aparține folkistului ieșean Adi Gegiuc și este dedicată, in memoriam, poetului Dan Giosu. Născut pe 24 martie 1960, Dan Giosu a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, autor de proză, pamflete și eseuri. Poetul Cornel Armeanu afirma că “ar fi unul din cei mai talentați și înverșunați pamfletari de la Tudor Arghezi încoace. Marea și tainica lui iubire de dor și of rămâne chitara”. Printre volumele publicate amintim Întoarcerea cuvintelor (1983), Liber ca pasărea (1989), Scândura lui Afansol (1991), Patru plus îngerul (1994), Pătratul umbrei (1995), Patru plus patru şi ceilalţi patru (2006) și ultimul volum Cântecul Kumulipo (2009).

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.