Piese ce merită ascultate (Ep. 91)

Episodul cu nr. 91 din seria Piese ce merită ascultate este dedicat unor artiști care își vor lansa albumele la Festivalul Ziua de Mâine de la Alba Iulia. Pentru că în episodul trecut al seriei am postat o piesă cu Adi Bezna, ne vom limita la ceilalți artiști care aduc în fața presei și publicului din Alba Iulia albumele lansate în acest an.

Conferința de presă de vineri, 15 noiembrie, ce va avea loc la cafeneaua ArtDowntown din Alba Iulia, va găzdui lansarea de album a lui Silvan Stâncel și al său Blondă sau brună. El va susține un recital în seara de vineri pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, alături de Ovidiu Scridon. Vă propunem să ascultați una din cele mai cunoscute piese ale lui Silvan, Fumul de țigară.

Silvan Stancel – Fumul de țigară


Sâmbătă, 16 noiembrie, la aceeași cafenea ArtDowntown, vor avea loc două lansări de albume și anume și Țapinarii – Visul românesc și Adi Bezna – Să-mi lași, pe ușa veche, semn. Țapinarii vor susține un recital vineri seara, la Casa de Cultură a Studenților, în timp ce pe Adi Bezna îl puteți asculta sâmbătă seara, după ora 22:30, la Spațiile RYMA. Tot sâmbătă și tot la conferința de presă, Adi Bezna își va lansa și cartea de poezii Cu lupii laolaltă. De la Țapinarii am ales exact piesa care dă titlul albumului.

Țapinarii – Visul românesc

Nicu Alifantis - Mozaic Piese ce merită ascultateDuminică, 17 noiembrie, încă două lansări de discuri – Nicu Alifantis – Mozaic și Marius Matache – HOINAR prin Piața Matache. Nu cred că e cazul să mai povestim prea multe despre albumul Mozaic, am făcut-o cu ocazia celor două concerte de la Opera Română. El este, fără îndoială, unul din favoritele echipei ForeverFolk, proiectul încununând o muncă uriașă de studio, la care au contribuit muzicieni de prim rang. Pe Nicu Alifantis îl puteți vedea în recital la Alba Iulia duminică seară, el urmând să susțină ultimul recital din festival, ca o încununare a celor 3 zile ce se anunță remarcabile. Iar de ascultat vă propunem tot piesa ce dă titlul albumului.

Nicu Alifantis – Mozaic

OrganizatoriConsiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizareMuzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri mediaTVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Piese ce merită ascultate (Ep. 91)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.