Piese ce merită ascultate (ep. 87)

V-am mai spus că orice festival înseamnă o ocazie de a descoperi nume noi din lumea folkului, una extrem de dinamică. Cum în week-end am fost la Mediaș, fiind în juriu și în recital la Festivalul Mediaș – Cetate Seculară, astăzi vă propun un nou episod al seriei Piese ce merită ascultate.

Piese ce merită ascultatePrimul invitat este Cornel Tudose (foto stânga). Absolvent al Facultati de Drept, lucrează ca referent de specialitate în cadrul Centrului Cultural Florica Cristoforeanu din Râmnicu Sărat. A participat la numeroase festivaluri de folk, dar și pop-rock în țară (se apropie de 100), tema sa compozițională favorită fiind dragostea, declarându-se un romantic incurabil. Practicant de arte martiale japoneze (1 DAN), în timpul liber este maseur de recuperare și refacere energetică în sfera tradițională (masaj traditional japonez cu bețe din bambus).

Cornel Tudose – Ultimul vals

Cel de-al doilea invitat al rubricii, Șerban Moescu, este unul din acei oameni care, deși plecați din România, își continuă pasiunea și peste hotare. Recent, artistul născut la Baia Mare și care acum locuiește în SUA a editat un album, intitulat Despre tăcere, pe care îl vom prezenta pe larg la începutul lui 2013. La Piese ce merită ascultate vă propunem un…Cântec, scris pe versurile soției sale Anca Morcovescu. Albumul integral, ce conțin 21 de piese, este disponibil și pe iTunes

 Șerban Moescu – Cântec

Credit foto: Ionuț Anișca

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.