Piese ce merită ascultate (Ep. 83)

Ne menținem intențiile de a vă prezenta și artiști  folk poate mai puțin cunoscuți, pentru că toți cei care urcă pe scenă, cu chitara în mână, contribuie la promovarea genului și la dezvoltarea zestrei de muzică folk în special și a muzicii în general.

Vasile Gondoci, profesor și interpret lugojean de muzică folk, născut în 1958, a debutat la 25 de ani la celebrul Cenaclu ”Flacăra” al lui Adrian Păunescu, cu piesa Despărțire de o garoafă roșie. Autor al volumului Rugă pentru iubire, interpretează piese de o mare sensibilitate lirică, cu o voce caldă și lină, care dă un plus de culoare manifestărilor de poezie și muzică din orașul de pe malurile Timișului. Drag lugojenilor pentru serile magice de la Taifas folk din fiecare marți a verii lui 2011, organizator al multor spectacole de muzică folk pe scena Teatrului Municipal din Lugoj, Vasile Gondoci continuă să demonstreze că folkul încă are ceva de spus în peisajul muzical românesc actual.

Astăzi vă prezentăm piesa Echilibru, de pe albumul Rugă pentru iubire (coperta albumului – foto stânga), pe versuri de Vintilă Horia.

Vasile Gondoci – Echilibru

Toni Ursachi a mai fost prezent la rubrica noastră (click aici pentru detalii). El face parte din garda veche a Iasiului, alături de Prefix 032 sau Solaris. Din păcate, despre Toni Ursachi vom vorbi de acum la timpul trecut, astfel că mesajul piesei de astăzi, Nu pleca, exprimă dorința tuturor prietenilor și iubitorilor de muzică folk chiar pentru artistul trecut în neființă în plină vară. Tot ce ne rămâne de făcut este să ne bucurăm de muzica lui. Versurile piesei îi aparțin poetului Andrei Maftei și este inclus pe albumul, nelansat încă, Ton de iubire (copertă – foto dreapta).

Toni Ursachi – Nu pleca

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.