Piese ce merită ascultate (Ep. 85): ediție specială Valentin Boghean

Valentin Boghean

Pe Valentin Boghean l-am cunoscut personal la Festivalul Chira Chiralina de la Brăila (detalii în articolul acesta) și m-a convins că este un artist aparte. Apoi am urmărit mai multe clipuri ale sale, alături de trupa sa și am decis că merită să realizăm o ediție specială a seriei Piese ce merită ascultate dedicată integral lui.

De altfel, numeroși muzicieni de peste Prut și-au dovedit valoarea în showbiz-ul românesc și nu numai, indiferent de nișa muzicală pe care au evoluat: O-Zone, Zdob și zdub, Millenium sau Alternosfera. Și l-aș adăuga aici și pe Mihai Neniță, și el născut în Chișinău. Dar până să intrăm în detalii, vă propun să ascultăm cea mai cunoscută piesă a lui Valy, de care el e suprasaturat, dar de care nu va scăpa prea curând, pentru că…așa e cu șlagărele.

Valentin Boghean – Boschetar

Provine dintr-o familie de muzicieni (7 din cei 14 copii ai familiei Boghean sunt muzicieni), jonglează foarte ușor cu genurile muzicale – rock, etno, jazz, folk, fusion, dar și cu instrumentele (încă nu m-am lămurit la câte instrumente știe să cânte, pe youtube sunt filmări cu el “prestând” la un număr impresionant de fluiere, saxofon, chitară etc.).

Cântă relativ frecvent prin Iași, deci puteți avea ocazia să îl vedeți live și în România. Dacă nu, poate aveți drum prin Chișinău și îl vedeți acolo. Sau, dacă avem cititori din Republica Moldova, așteptăm păreri de la ei. Iar în încheiere,

Valentin Boghean – Castelul De Lut

Pe youtube sau pe trilulilu gasiti mult mai multe piese cu el și vă invit să ascultați și să ne spuneți cum vi se pare.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.