Festivalul Strada Armeneasca

Bucurestul freamata vara de evenimente stradale printre care se numara si Festivalul strada Armeneasca. Trei zile pline de evenimente stradale care vor avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioara a Bisericii Armenesti, sediul Uniunii Armenilor din Romania, Muzeul Dudian, sediul Arhiepiscopiei Bisericii Armene, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca) de vineri 2 august pana duminica 4 august.

strada armeneasca

In fiecare zi veti putea vedea expozitii ale personalitatilor armenesti din Bucuresti, va veti putea bucura de standuri din cele mai diverse iar in fiecare seara vor avea loc diverse concerte sau spectacole de teatru. Standurile vor pune la dispozitie participantior carti si produse handmade, cafea si coniac armenesc sau bijuterii.

Acest festival este un prilej minunat de a cunoaste obiceiurile si istoria unei etnii importante din Romania. Strada Armeneasca este atestata din secolul al XVII- lea si reprezinta un important punct de reper atat pentru comunitatea armeana, cat si pentru populatia Bucurestiului. Prin intermediul acestei manifestari culturale, se doreste evidentierea contributiei aduse de membrii comunitatii armene din Bucuresti, în decursul istoriei, la dezvoltarea orasului din punct de vedere religios, cultural, stiintific si politic. 

Intregul program al celor 3 zile il veti putea gasi aici http://www.orasul.ro/app/webroot/img/articole/2013/armeneasca.pdf.

zp8497586rq

Post Author: Raluca