Zoia Alecu 40

Nu mai țin minte când am văzut-o prima oară pe Zoia Alecu cântând. Cred că după ’90, la televizor, alături de Sfinx Experience. Țin minte și acum, au cântat, printre altele, The Look de la Roxette și mi s-a părut foarte tare, suna ca la mama ei. Pe Zoia am cunoscut-o în 2007. Am avut onoarea și bucuria să cânt în deschiderea unei seri care se numea… Forever, Folk! Știu, funny, peste șase luni dădeam un nume foarte asemănător proiectului nostru și nici măcar nu mi-am amintit că am cântat într-un concert asemănător. Am descoperit un om extrem de deschis, de prietenos, mai ales că eu eram un tip de care nu auzise și nici nu eram pe toate televiziunile. În aceste condiții, intervine un alt aspect și anume valoarea umană. Și uite așa începe povestea unei admirații deosebite pe care o am și o voi avea întotdeauna pentru Zoia.

Zoia Alecu 40Îmi vine greu să cred că Zoia Alecu e pe scenele din România de 40 de ani. Îmi dau seama că ea cântă dinainte să mă nasc eu. Știu, e vina mea că m-am născut de ziua mea. Dar nu despre mine vorbim aici, vorbim despre cea care a dat muzicii folk piese ca Ouă de rouă, Vino aici sau Orbii. Iar Zoia vrea să își serbeze aniversarea muzicală așa cum se cuvine, pe scenă și printr-un spectacol cu totul și cu totul deosebit. Pornind de la romanul lui Dumas și ai săi muschetari, După 40 de ani este o frumoasă poveste muzicală despre prietenie, curaj, onoare şi devotament. Iar frații de arme în lupta Athos – Nicu Alifantis, Porthos – Mircea Vintilă, D’Artagnan – Doru Stănculescu și Aramis – Adrian Sărmăşan. Cu deviza „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi pentru muzica folk” pe buze, Zoia Alecu va fi Valentine D’Artagnan, femeia-muschetar care şi-a dovedit curajul, îndeplinindu-şi misiunea de artist.   

Pentru ca Sfinx Experience este o altă parte importantă a vieții sale, Crina Mardare (claviaturi), Mişu Cernea (percuții), Andrei şi Cristi Komaroni (chitări) şi Lisarius (bass) vor urca și ei alături de Zoia pe scena de la Cinema Patria pe data de 19 noiembrie 2013, începând cu ora 19:30.

La mulți ani pe scenă, doamnă dragă!

În loc de concluzie, vă recomandăm să continuați cura de Zoia Alecu urmărind o emisiune la care a participat recent – Brandu’ lu’ Chinezu – și unde poveștile spuse chiar de Zoia sunt la ele acasă.

Biletele se gasesc la Cinema Patria, Teatrul Național, librăria Cărturești, librăriile Adevărul, Mihai Eminescu, magazinele Vodafone, Orange, Domo,  Diverta, magazinele Inmedio, magazinul Unirea (parter), stația de metrou Unirii 2 sau pe site-urile de profil: www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.biletoo.ro, www.eventim.ro

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Zoia Alecu 40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.