Câștigătorul albumului Cântec rockstit

Cu mare întârziere, am ajuns și la momentul decernării premiului la concursul pe care l-am organizat împreună cu Walter Ghicolescu și anume un album Cântec rockstit al acestuia. Mulțumim tuturor pentru idei, în teorie sunt bune, practic suntem la nivel teoretic. Artiștii nu se înghesuie să se promoveze pe ei, discurile nu se vând în general, iar artiștii preferă să le vândă ei direct, pe la concerte. Orice activitate comercială implică TVA, contabilitate (deci multe costuri și taxe). Ori la un câștig al ForeverFolk de 1 leu la disc, ar trebui să vindem 2-300 de bucăți lunar ca să fie eficient (nici artiștii la concerte nu vând 2-300 de bucăți lunar).

Cântec rockstit coperta

Varianta 2% e o idee, să vedem cum o implementăm, cel mai probabil cu Asociația F.A.I.R. O să încercăm și un buton de donații prin PayPal. Un serviciu de PR&comunicare pentru artiști am putea face, cu condiția ca ei să fie dispuși să plătească pentru astfel de servicii (așteptăm propuneri). Ideea unei licențe radio e utopică, nici unul din radiouri nu trăiește din publicitate și nu intru în detalii (de altfel, noi am încercat varianta unui radio online, nu am depășit niciodată 40-50 de ascultători simultan).

Varianta cu vânzarea unui disc către publicații de tiraj pare bună, dar nu este, de obicei. De multe ori, artiștii se aleg cu acoperirea costurilor de multiplicare a discului. Dar am putea încerca la un moment dat un disc colectiv.

Ca să nu mai lungim, discul Cântec rockstit merge la Eugen Butaru, pe care îl rog să ia legătura cu noi.

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Câștigătorul albumului Cântec rockstit

  butaru eugen

  (11 March 2014 - 15:45)

  am intrat in posesia premiului, un album chiar interesant, multumesc foreverfolk!

  Marius Matache

  (11 March 2014 - 16:49)

  Sa il asculti cu placere, Eugen 🙂

  eugen

  (12 March 2014 - 10:46)

  multumesc frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.