Premiile Club A pentru Folk

Club A este unul din locurile cu tradiție ale muzicii românești, referindu-mă aici la folk și rock în special, apropiindu-se de venerabila vârstă de 45 de ani de existență. Pe această scenă au evoluat, de-a lungul anilor, majoritatea covârșitoare a celor ce au reprezentat și reprezintă repere ale muzicii de calitate. În 2014, Club A vă invită la festivalul – concurs Premiile Club A pentru Folk, ce va avea loc în fiecare miercuri, de la ora 19:00, în Club A (str. Blănari nr. 14) începând cu data de 7 mai.

Premiile Club A – Regulament și condiții de participare

Premiile Club A FolkCompetiția se va desfășura în 2 Secțiuni și anume Interpreți cantautori și Grupuri Folk (fără limită a nr. de membri). Nu există limită de vârstă pentru cele două categorii de concurs. Pe scena Club A, artiștii se vor prezenta în fața juriului/publicului cu 4 piese și anume: 2 piese (originale) intră în Competiție și vor fi notate de Juriu și 2 piese (pentru public) la alegere: proprii sau din repertoriul național/internațional al muzicii folk. Primele 19 piese din clasamentul celor mai apreciate piese originale vor constitui materialul pentru un CD, imprimat într-un studio. Juriul permanent al Competiției va fi format din 5 membri.

Premiile se vor acorda pentru:

 • Cel mai bun Interpret/Grup folk;
 • Cea mai bună piesă originală ( muzică și text) din Concurs;
 • Cea mai bună transpunere muzicală a unui poem;
 • Cel mai valoros text/original al unei piese folk;
 • Premiul de popularitate: piesă votată de public.

Criteriile de jurizare sunt:

 • pentru Cel mai bun Interpret/Grup folk: compoziție, originalitate, text, instrument și voce;
 • pentru Cel mai bun text/original al unei piese folk în Concurs: concurenții ne vor trimite anterior textele; din juriu va face parte și un scriitor recunoscut ca valoare;
 • Pentru Premiul de popularitate: punctajului obținut din partea juriului i se va adăuga Suma voturilor publicului în Club A din ziua Concursului și a voturilor on line (imprimările audio și video ale pieselor vor fi ridicate pe facebook într-un subcont Club A denumit Folk – Premiile Club A)

Etapele Competiției

Preselecția se va realiza după cum urmează:

 • pentru concurenţii din Bucureşti: LIVE în Club A;
 • pentru concurenţii din ţară: demo-uri mp3 sau YouTube trimise pe adresa de mail-ul de mai jos. Mail-ul va trebui sa conţină şi datele personale ale concurentului, cât şi ale pieselor (autorii compoziţiilor şi versurilor);
 • competitorii vor trebui să obțină un punctaj minim (de calificare);
 • cei care obțin un punctaj apropiat, dar insuficient, pot participa la recalificări; dacă îndeplinesc baremul, continuă Concursul.

Nivelul 1 al Competiției

Artiștii Calificați se prezintă în fața Juriului. Punctajul obținut în Pre-selecție se va adăuga punctajului obținut la a doua vizionare (Nivelul 1). Suma rezultată va fi cea care va diferenția concurenții în Clasamentele Generale (pentru fiecare Secțiune separat). Artiștii care obțin dreptul de a participa la Nivelul 1 (după Recalificări) vor intra cu punctajul rezultat din media aritmetică a punctajelor obținute la prima vizionare (Pre-selecție) și la vizionare pentru Recalificări.

Nivelul 2 al Competiției

În funcție de ordinea din Clasamentele rezultate (pentru fiecare Secțiune separat), artiștii vor fi departajați în urne valorice (numărul acestora depinde de nr. concurenților înscriși). Urmează  o tragere la sorți care va stabili numele concurenților care se vor înfrunta direct/eliminatoriu în fiecare din următoarele zile de Concurs.
a. artiștii se vor înfrunta direct fără ca să mai conteze evaluările anterioare;
b. primele 2 cele mai bune punctaje din acea zi vor trece mai departe la Nivelul 3.

Nivelul 3 al Competiției

Se va efectua o nouă tragere la sorți cu numele artiștilor care s-au calificat în Nivelul 3 pentru a stabili componențele pe zilele de Concurs. Se respectă Regula confruntării Directe și Eliminatorie: doar Primul punctaj al fiecărei zile va da dreptul de acces în Semifinala.

Semifinala

Se va efectua o nouă tragere la sorți cu numele artiștilor care s-au calificat în Semifinală pentru a stabili componențele pe zilele de Concurs.
Se respectă Regula confruntării Directe și Eliminatorie: doar Primul punctaj al fiecărei zile va da dreptul de acces în FINALĂ

Finala

Se va efectua o nouă tragere la sorți cu numele artiștilor care s-au calificat în FINALĂ pentru stabili componențele pe zilele de Concurs.
Se respectă Regula confruntării Directe. Clasamentul punctajelor va da PODIUMUL COMPETIȚIEI.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, contactați-l pe Paul Radu (Telefon: 0737.210.978 sau prin e-mail paulcluba40@gmail.com)

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.